Hlavní obsah

Brno na architektonickém on-line festivalu ukáže nový kostel

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Brno o víkendu ukáže zájemcům z celého světa nový kostel na Lesné i další zajímavé stavby.

Článek

Zapojí se do on-line festivalu Open House Worldwide, který má podobu přímého přenosu na webových stránkách festivalu a YouTube kanálu. Koná se dnes a v neděli.

Příspěvky z jednotlivých měst se týkají problémů jako bydlení, infrastruktura a mobilita, změny klimatu, sociální život měst, ale také každodennost měst při pandemii covidu-19. Brněnští organizátoři si připravili on-line putování po duchovních místech světa. „Právě v Brně půjde o prohlídku kostela blahoslavené Marie Restituty,“ uvedla Lucie Pešl Šilerová, kreativní ředitelka festivalu ze Spolku Kultura & Management.

Brno bude dále prezentovat také novou přístavbu ZŠ Vejrostova podle návrhu Borise Hály nebo kombinaci loftového bydlení, ateliérů, open space kanceláří a střešní zahrady navrženou architekty z DADA Distrikt.

Celosvětová iniciativa Open House umožňuje zájemcům, aby si prohlédli pozoruhodné stavby, často jinak nepřístupné. Za normálních okolností se v jednotlivých městech konají komentované prohlídky. V čase koronavirové pandemie se však aktivity přesouvají do on-line prostředí, což platilo i pro letošní Open House Brno.

„Výzvám letošního roku se celá Open House komunita postavila společně - uspořádáním on-line festivalu ze všech zapojených měst, který tak zaručí naprosto unikátní podívanou,“ uvedl v tiskové zprávě Phineas Harper, ředitel zastřešující organizace Open City.

Brno je součástí globální sítě měst od roku 2018. „Jelikož jsou architektura, hudba a gastronomie hlavními komunikačními tématy, kterými se Brno dlouhodobě prezentuje u nás i v zahraničí, s radostí podporujeme také tuto největší architektonickou akci svého druhu na světě,“ uvedla Jana Janulíková, ředitelka brněnského turistického informačního centra.

Reklama

Související témata:

Doporučované