Hasiči zachraňovali v Odrách paraglidistu. Uvízl na stromě zamotaný v lanech

  16:30,  aktualizováno  19:51
V sobotu odpoledne vyjížděli hasiči k nehodě paraglidisty, který uvízl na vysokém stromě zamotaný v lanech. Nehoda se stala v Odrách na Novojičínsku. Paraglidista neplánovaně přistál na vysokém stromě pod Tošovickým kopcem, který patří mezi vyhledávané místo pro tento typ sportu.

Hasiči v Odrách zachraňovali paraglidistu z vysokého stromu, zůstal zamotaný v provazech. (14. listopadu 2020) | foto: HZS Moravskoslezského kraje

„Muž odstartoval kolem 15:30 hodin v oblasti Pod Tošovickým kopcem u Oder na Novojičínsku. V průběhu plachtění mělo dojít k malé turbulenci a k poškození padákového kluzáku. Muž přistál v koruně stromů, kde zůstal viset ve výšce cca 20 metrů,“ sdělila tisková mluvčí policistů Pavla Jiroušková. 

Na místo následně vyjeli krajští hasiči, aby muži poskytli pomoc. „Operační středisko k zásahu vyslalo profesionální hasiče ze stanic Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v Bílovci a Novém Jičíně. Odtud přijela i lezecká skupina specializovaná právě pro zásahy ve výškách a nad volnou hloubkou a stejně tak i místní dobrovolná jednotka města Odry,“ uvedl tiskový mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Hasiči po příjezdu na místo události zjistili, že muž zůstal viset zamotaný v provazech svého křídla. Cizinec polské národnosti komunikoval a nebyl zraněný.

„Hasiči jej ze stromu opatrně spustili za pomocí lezecké techniky, ošetření drobné tržné rány na nose muž odmítl,“ dodal Jakub Kozák.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autoři: ,