Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Poničené odběrové místo u nádrže Džbán. Rozhořčený náměstek nemá slov: „Jako kdyby zničili nemocnici!“

Autor: diz - 
14. listopadu 2020
16:58

Nacházíme se v době, kdy bychom si měli poskytovat především pomoc a vzájemnou solidaritu. Tu a tam lze ovšem narazit na takové skutky, nad kterými zůstává rozum tak trochu stát. Kdosi totiž v noci ze čtvrtka na pátek poničil mobilní odběrové místo na covid-19 u nádrže Džbán.

Na poničení odběrového místa upozornil na svém facebooku náměstek primátora Petr Hlubuček (STAN). Podle něj se o „paseku“ postarali neznámí vandalové. „To, že jej tvoří stany a mobilní buňky neznamená, že je to něco méně, než odběrové místo v nemocnici Na Bulovce, nebo Královských Vinohradech,“ vadí mu.

Že se ovšem nejedná o nic závažného, potvrdil pro Blesk.cz mluvčí Policie ČR Jan Rybanský. „Žádnou událost ve věci poničení odběrového místa jsme nahlášenou neměli. Na místě jsme každopádně zjistili, že nedošlo k žádnému poškození, tudíž se případem nezabýváme,“ sdělil.

Dle zveřejněných fotografií se v podstatě jedná o povalené oplocení a cedule. Stanoviště jinak zůstalo v celku. Jde však hlavně o princip. „Je to stejné, jako kdyby šli a zničili nemocnici. V době nouzového stavu a zákazu vycházení po 21. hodině absolutní zvěrstvo,“ štve Hlubučka.

Od středy do neděle

Odběrové místo na covid-19 funguje u nádrže Džbán v ulici Nad Lávkou od středy 21. října. Funguje v režimu drive-in, tedy pro řidiče, kteří se rezervují předem. Místo je v provozu ve dnech od středy do neděle v čase od 8:00 do 18:00.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa