Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sinner se stal nejmladším vítězem na okruhu ATP od roku 2008, porazil Kanaďana Pospisila

Devatenáctiletý italský tenista Jannik Sinner foto: Reuters

Sofia - Devatenáctiletý italský tenista Jannik Sinner vybojoval na turnaji v Sofii první titul na okruhu ATP v kariéře. V duelu hráčů usilujících o premiérovou trofej zdolal o jedenáct let staršího Kanaďana Vaska Pospisila 6:4, 3:6, 7:6. V Bulharsku uspěl hned na první pokus, Pospisil naopak ani třetí finálovou účast v zisk titulu neproměnil.
  17:42

Tenisový turnaj mužů v Sofii (tvrdý povrch, dotace 389,270 eur):

Dvouhra - finále:

Sinner (It.) - Pospisil (Kan.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:3).

Čtyřhra - finále:

J. Murray, Skupski (2-Brit.) - Melzer, Roger-Vasselin (1-Rak./Fr.) bez boje.

Sinner vydřel ve vyrovnaném utkání vítězství až v tie-breaku třetího setu a stal se nejmladším turnajovým šampionem na okruhu ATP od roku 2008, kdy slavil titul v Delray Beach tehdy osmnáctiletý Japonec Kei Nišikori. Trofej získal jako nejmladší Ital v historii open éry.

„Vždycky je to mimořádné, když vyhrajete turnaj,“ řekl Sinner na kurtu. „Odehrát finále, jako bylo tohle, 7:6 ve třetím... Vždycky je to těžké, ale když zvítězíte, je to ještě lepší, než vyhrát 6:1, 6:1,“ dodal.

Devatenáctiletý italský tenista Jannik Sinner
Devatenáctiletý italský tenista Jannik Sinner

Před rokem zaskočil Sinner jako 95. hráč světového žebříčku všechny soupeře na Next Gen ATP Finals, obdobě Turnaje mistrů pro hráče do 21 let, v letošní sezoně se žebříčkem propracoval ještě výš. V příštím týdnu se poprvé v kariéře posune už do první čtyřicítky a znovu vylepší svoji pozici nejmladšího hráče v elitní stovce. Patřit by mu mělo 37. místo.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!