Hlavní obsah

Muž v západní Francii útočil na kolemjdoucí, dva mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cholet

Francie zažila v sobotu vražedný útok. Muž „řezným předmětem” zaútočil kolem 16.00 na ulici v západofrancouzském městě Cholet na starší manželský pár a později na muže ve středních letech. Oba muži jeho řádění nepřežili, žena skončila s těžkými zraněními v nemocnici, napsala agentura DPA. Vyšetřovatelé zatím nemají důkaz, že to byl teroristický útok.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Útočník nejprve napadl manželský pár. Třiaosmdesátiletý muž zemřel během transportu helikoptérou do nemocnice. Jeho o dva roky mladší žena skončila s velmi těžkými zraněními v nemocnici, podle lékařů by měla být už mimo ohrožení života. Vzápětí po tomto útoku pachatel napadl asi 50letého muže. Ten na následky zranění zemřel.

Policie ještě během sobotního večera zadržela 35letého muže v jeho bytě nedaleko místa činu. Byla na něj uvalena vazba a rozbíhají se výslechy. Podezřelý muž je policii znám vzhledem ke své kriminální minulosti. Pachatelovou zbraní byl podle policie „řezný předmět”.

Ve Francii nyní platí nejvyšší stupeň varování před terorismem v souvislosti s útoky u kostela ve městě Nice, které se staly koncem října. Zahynuli při nich tři lidé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám