Hlavní obsah

Chrudim - Vyšehrad 3:0Produktivní Východočeši se dotáhli na pátou Duklu

Chrudim

Fotbalisté Chrudimi porazili v dohrávce čtvrtého kola druhé ligy Vyšehrad 3:0 a v tabulce se bodově dotáhli na pátou pražskou Duklu. Východočeši se dostali do vedení už v 8. minutě zásluhou Korejce Ju Kang-hjona, v úvodu druhé půle pak v rozmezí pěti minut skórovali Petr Rybička a Ladislav Mužík. Vyšehrad zůstal v tabulce po sedmi kolech poslední s jediným bodem.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Dominik Kříž z Vyšehradu a Dominik Hašek z Chrudimi.

Článek

Zápas se měl původně hrát v září, odložen byl kvůli nákaze koronavirem v pražském týmu.

Šemíci sice vstoupili do utkání aktivněji, stejně však zase prohráli.

"Klukům nemůžu vytknout, že by nepracovali, nebojovali, ale rozhoduje se ve vápnech a tam zatím děláme chyby. Nebo ne přímo ve vápnech, ale předchází tomu nějaké chyby, nevhodné řešení situací. Domácí je dokázali potrestat a my prostě ne, což je pořád dokola. Fotbal je v tomhle jednoduchý," poukazuje Michal Zach, trenér Slavoje.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér Vyšehradu Michal Zach.

"Na výhru jsme se strašně nadřeli. Vyšehrad neodehrál určitě špatnou partii a možná je vůči nim prohra 0:3 i krutá. Určitě bych nad nimi nelámal hůl. My jsme nezačali dobře, soupeř byl aktivnější a měl dokonce i velkou příležitost, mohl jít do vedení. Tentokrát jsme byli produktivní, z první velké šance dali gól, který nás trochu uklidnil. Trefili jsme ještě břevno a pak i tyč v druhém poločase," hodnotí jeho chrudimský protějšek Jaroslav Veselý.

Dohrávka 4. kola druhé fotbalové ligy:
MFK Chrudim - Slavoj Vyšehrad 3:0 (1:0)
Branky: 8. Ju Kang-hjon, 53. Rybička, 58. Mužík. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Slavíček. ŽK: Breda, Vencl, Sokol (všichni Chrudim). Bez diváků.

Reklama