Lidé by se obecně měli v důsledku šíření nákazy koronaviru pohybovat jen v blízkosti své rodiny a vyvarovat se dalším kontaktům. Herečka Yvetta Blanarovičová i přesto však sdílela fotografii s hereckou kolegyní Jiřinou Bohdalovou. Vzhledem k tomu, že legenda českého filmu zanedlouho oslaví 90. narozeniny a patří tak do nejohroženější skupiny, vzbudila fotografie u fanoušků obavy i vlnu nepochopení.

„Kde je odstup a roušky, že se tak tulíte? Nebo to máte ,na Prymulu’, že vy nemusíte? Těším se na další videa, jak to máme všichni ohleduplně dodržovat,” rýpla si do Yvetty Blanarovičové jedna z fanynek.

Yvetta Blanarovičová však ihned přispěchala s vysvětlením. „To bylo natáčení, věřte, že než jdeme na plac, tak jsme všichni po testech,” uklidnila své sledující herečka. Na fotografii stojí herečky v těsné blízkosti během natáčení pořadu Hobby naší doby, kam si Jiřina Bohdalová zve slavné osobnosti a vaří s nimi.

„Vaření s Jiřinkou… no, co vám budu vyprávět… byla to legrace. Dýňová polévka a kuřecí nudličky ve smetanové omáčce. Příště moje specialita,” napsala k příspěvku Yvetta Blanarovičová.

Herečka Jiřina Bohdalová už dokonce měla potvrzený případ nákazy koronavirem v rodině. Pozitivně testovaná byla její dcera Simona Stašová. Stejně tak se nákaza potvrdila i u kolegy Milana Kňažka, který si oddechl, že Jiřinu nenakazil.

Pozitivně testovaná byla i další spousta českých známých osobností. Je mezi nimi například zpěvačka Lucie Bílá, u níž byl průběh onemocnění mírný. Zpěvačka o nemoci dokonce promluvila na sociální síti, za což si však vysloužila obrovskou kritiku. A to především proto, že koronavirus označila za „blbou chřipku”. Dále se nejdiskutovanější nemocí současnosti nakazili například Hana Zagorová a její manžel Štefan Margita, herečka Sandra Nováková či komik a herec Petr Čtvrtníček.