Marek Stodůlka
15. listopadu 2020 • 11:03

Chci McGregora! Exšampion vyzval po krvavé výhře irskou hvězdu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý šampion Rafael dos Anjos si v hlavním zápase galavečera UFC Vegas 14 poradil s náhradníkem Paulem Felderem. Brazilský veterán porazil Američana po pěti kolech na body. „Pokud se podíváte na vyzyvatele, jenom já a Conor (McGregor) jsme v minulosti drželi pás,“ poukázal šestatřicetiletý bojovník na to, proč by se měl v budoucnu utkat s irským bouřlivákem.



Náhlá změna soupeře není nikdy příjemná. Ač měl Paul Felder pouhých pět dní na přípravu, ani Rafael dos Anjos nebyl z odstoupení Islama Machačeva nadšený. „Připravoval jsem se na wrestlera, leváka. A Paul Felder je postojář a pravák. Velmi technický, silný chlap. Ale museli jsme tu show zachránit,“ prohlásil Brazilec po zápase. „Ten kemp byl šílený, jako na horské dráze,“ okomentoval pak okolnosti tréninku.

Felder se držel plných pět kol, což je vzhledem ke krátkému času na přípravu i shazování úctyhodné. V souboji však tahal za kratší konec. Američan se navíc přiznal, že MMA v poslední době vůbec netrénoval, měl v plánu zúčastnit se triatlonu. „Byl jsem na tom fyzicky opravdu dobře,“ pronesl poražený. „Nebyl jsem v tělocvičně čtyři měsíce. Moje fyzička byla založena na vytrvalostním tréninku a lapování,“ dodal.

Paul Felder přijal zápas až pět dní před ním, i tak odvedl skvělý výkon
Paul Felder přijal zápas až pět dní před ním, i tak odvedl skvělý výkon

Přestože na nohou působil nebezpečně a soupeři hned v prvním kole způsobil tržné zranění nad pravým okem. Mix tvrdých úderů, silných klinčů a strhů na zem dovedl k vítězství Dos Anjose. Ve čtvrté pětiminutovce navíc Brazilec protivníkovi rozsekl čelo, z kterého začala crčet krev. Krvavá bitva skončila na body. Jeden z rozhodčích viděl jako vítěze Feldera, další dva ale přiřkli všechna kola dos Anjosovi.

„Chci se utkat s kýmkoliv, abych se dostal k titulu. Je mi 36, ale vím, že toho mám v sobě stále hodně, dnes jsem se představil potřicáté v UFC,“ řekl brazilský veterán. „Pokud se podíváte na vyzyvatele, jenom já a Conor (McGregor) jsme v minulosti drželi pás. Divize je otevřená a zápas s Conorem dává smysl,“ zopakoval poté, co prohlašoval již před duelem.

Felder byl i přes prohru šťastný. „Mám radost, přijal jsem zápas pět dní před ním. Měl jsem tři dny na to, abych udělal váhu. A shazoval jsem mnohem víc, než si všichni myslí,“ přiznal Američan a vyloučil, že by se mělo jednat o jeho poslední zápas.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud