InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Je to velký nátlak na psychiku, říká k současné pandemii florbalista a zdravotník Jakub Prokop

MILEVSKO – Florbalista, baskytarista, zdravotník a třeba budoucí záchranář. To všechno je Jakub Prokop, který odsunul v poslední době hraní za florbalový klub FBC Došwich Milevsko, kde nastupoval mezi tyčemi a podle potřeby i v poli, trochu stranou. Momentálně věnuje veškerý čas studiu na záchranáře v Českých Budějovicích a zároveň pomáhá na plicním oddělení v Táboře jako praktická sestra. Jak zvládá boj s pandemií koronaviru v první linii, přinášíme v následujícím rozhovoru.

Jak jste se vlastně dostal ke zdravotnictví?
Odmala mě fascinovala práce zdravotníků a pomáhání lidem v nouzi. Už od páté třídy na základní škole, po absolvování zdravotnického kroužku, jsem měl jasno, kam dál. Mám vystudovanou Střední zdravotnickou školu v Táboře. Teď studuji záchranáře v Českých Budějovicích a zároveň pomáhám v nemocnici jako praktická sestra.

Už dříve při škole jste se úspěšně účastnil zdravotnických soutěží. Můžete na to zavzpomínat?
Ano, byly to krásné chvíle, na základní škole jsme jezdili každý rok na soutěže do Písku a na střední škole jsem byl na různých soutěžích, jako je například První pomoc nebo Jihočeská sestřička, kde se poštěstilo získat cenné kovy. Hlavně ve třetím ročníku, kdy jsem měl tu čest poznat se s naším exministrem zdravotnictví. A tento sen pomáhat už se mě drží hodně dlouho, nedávno jsem našel fotografii, kde jsem ve třech letech držel fonendoskop a vyšetřoval rodinu...

Celý rozhovor s Jakubem Prokopem přineseme ve středečních novinách. Popíše, kde momentálně působí, jak se vůbec dívá na vládní restrikce, co by na nich změnil, jestli v první linii cítí psychický nápor, nebo proč u něho šel florbal v posledních měsících stranou. Čtěte středeční tisk!

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace