InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Barevný čtvrtek - Faerské ostrovy - drsný i krásný sever

    Čtvrtek 18.4 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

  • Senior večer - Inych

    Čtvrtek 18.4 17:00 - Kulturní dům, Písek

    Svou premiéru bude mít na seniorském večeru zkušený hudebník Jindřich Ryba alias Inych, který se v posledních letech soustředí na sólová vystoupení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Motor na vedoucí Plzeň nestačil, prohrál rozdílem třídy. Gulaš si připsal tři asistence

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Hokejisté Českých Budějovic hostili v utkání 18. kola elitní soutěže první Škodu Plzeň, která je prošpikována kvalitními hráči z jihu Čech v čele s Milanem Gulašem, Tomášem Mertlem či Romanem Vráblíkem. Západočeši do sezony vstoupili skvěle a jako lídr tabulky Tipsport extraligy zajížděli na půdu předposledního nováčka v roli jasného favorita, kterou také potvrdili. Oba celky se utkaly už v základní skupině na předsezonním turnaji Generali Česká Cupu, kde ještě vyhrály oba týmy na domácí půdě rozdílem dvou branek (Motor 4:2, Plzeň 5:3). Stejně jako v Plzni, i tentokrát došlo na souboj bratří Přikrylů Romana a Filipa. Mezi tyče Motoru se opět postavil v posledních zápasech ve vynikající formě chytající Marek Čiliak. Ani on ale tentokrát Motor ve hře o body neudržel a favorit zvítězil rozdílem třídy – 1:5. Odchovanec Milan Gulaš si připsal tři body za asistence.

V první třetině za bezbrankového stavu měli i Jihočeši své šance, ale na rozdíl od soupeře je neproměnili, opět doplatili na svou nemohoucnost v zakončení a prohrávali rozdílem dvou branek (Kracík, Musil) – 0:2. Ve druhém dějství hned na začátku vstřelil svůj druhý přesilovkový gól opět Musil a ten samý hráč mohl záhy zkompletovat hattrick, ale Čiliak chytil jeho trestné střílení. Nejblíže z domácích byl gólu Roman Přikryl, jeho střelu však zastavila tyč – 0:3. Ve 47. minutě zvýšil už na 4:0 Stříteský, až poté se ve dvojnásobné přesilovce prosadil i budějovický kapitán Pýcha – 1:4. Na konečných 1:5 pak upravil Čerešňák.

Nyní Jihočechy čeká v příštím týdnu podle papírových předpokladů série tří těžkých zápasů – v úterý 17. listopadu hrají netradičně už od 14.20 hodin v Třinci, v pátek 20. listopadu ve Vítkovicích (17.30) a týden zakončí v neděli 22. listopadu doma s Libercem (17).

Madeta Motor ČB – HC Škoda Plzeň 1:5

(0:2, 0:1, 1:2). Branky a nahrávky: 49. Pýcha (Přikryl) – 10. Kracík (Rob, Stach), 20. Musil (Gulaš, Čerešňák), 23. Musil (Suchý, Gulaš), 47. Stříteský (Gulaš), 52. Čerešňák (Suchý, Mertl).

České Budějovice: Čiliak – Plášil, Vydarený, Slováček, Pýcha, Allen, Pavel – Beránek, Venkrbec, Christov – Doležal, R. Přikryl, Novák – Voženílek, Raška, Michnáč – Karabáček, Prokeš, Jonák – Gilbert.

Plzeň: Frodl – Lang, Jiříček, Budík, Čerešňák, Vráblík, Stříteský, Kaňák – Suchý, Mertl, Gulaš – Pour, Musil, Kantner – Stach, Kracík, Rob – Straka, Kodýtek, F. Přikryl.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace