Bavič Petr Novotný (73): Prohrál auto v kartách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bavič Petr Novotný (73): Prohrál auto v kartách!

Petr Novotný.
Petr Novotný. (D. Kolářová, archiv, Greenhorns.cz)

Mastili karty o sto šest. Skupina Fešáci byla v minulém století na roztrhání, desítky koncertů měsíčně, a její členové si krátili při cestách po republice čas u karet. Bývalo to hodně dramatické. Jednou vsadil písničkář Jan Vyčítal (†77) do hry vůz Renault 17 z Tuzexu a bavič Petr Novotný (73) ho vyhrál!

Muzikanti hráli hlavně »voko bere«. „Ta auta byla tehdy v republice jen asi tři,“ líčí v knize Paní má se má zpěvák Tomáš Linka (74). Jedno měl např. bratr Ladislava Štaidla (75) Jiří (†30), který v něm bohužel zahynul. „Když v banku zachrastily Honzovy klíčky od vozu, ani jsme nedutali. Nechali jsme dokonce zastavit autobus,“ líčí horké chvíle Linka.

Chalupa v banku
Vyčítal prohrál, zánovní auto připadlo Novotnému, který tehdy dělal kapele konferenciéra. Honza pak chodil jako v mrákotách, s tím ve vášni ze hry vůbec nepočítal. Celkem pochopitelně kvůli tomu celou noc nespal. Druhý den sedli po koncertu ke karbanu znovu. Vyčítal vsadil chalupu, nic jiného už neměl. Byl to obří risk, ale naštěstí mu karta přála a vyhrál na Novotném auto zase zpátky.

Pavel Novotný s otcem na křtu Fešáků

Renault vs. trabant
„Takové chvíle ale nebyly nic mimořádného. Jednou pro změnu Petr Novotný málem prohrál svého trabanta,“ prozradil Linka.

Knížka k narozeninám
Country král Tomáš Linka si knihu dopřál k 75. narozeninám, které oslaví 6. února. Kapela Fešáci k tomu chystá na příští rok velké turné. Vznikl také klip k nové písničce Sen.

Karel Vágner na pohřbu Jana Vyčítala: Proč odmítl mluvit nad rakví?

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
-bello-
17. 11. 2020 • 21:30

Když se Novotný ukázal v novém pořadu, fakt lidi bavil, ne že ne! Pak to vzalo jiné grády, lechce lascivní , ale k tomu sklouzává i Šíp.Nikdy ale Kraus., za což dík.Magor v Řeporyjích Novotnému asi radost nedělá, ale to ani svým soukmenovcům v ODS. Novotný ke svým dětem osvojil s manžekou dítě z dětského domova.Kluka.Tak snad ten slušnej a pomáhá mu. Nemá to Novotný lehké!
Vyčítal, kterej neuznával osvobození republiky jinak, než Američany byl vymytej ( možný vypitej) mozek .

aveneta
16. 11. 2020 • 09:10

Bavič Novotný byl kdysi v kurzu.... synáček se potatil a vrhl se do politiky. Ten život za časů staršího Novotného tomu odpovídá...užívat si /viz.ty sázky/ života tehdy "celebrit" Takovýto lidé se snažili urvat od života co se dá, což přetrvává dodnes

mbmb
16. 11. 2020 • 07:05

obtezujete opravdu rodinou Novotneho-stareho svazaka i mladeho narkomana co kokta. Nepravem vydelali penize,protoze nic neumi.Petr uprskany zpoceny a Pavel ukoktany oba na nic

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.