‚Dřívější upozornění přinesla změny.‘ Kontrola na ministerstvu školství neodhalila vážné chyby

Nejvyšší kontrolní úřad se zaměřil na ministerstvo školství. Zajímalo ho vedení účetnictví, spolehlivost účetní závěrky i údajů, které resort předkládal pro hodnocení plnění státního rozpočtu, a závěrečný účet ministerstva. V žádné oblasti nenašli kontroloři významné nedostatky.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Ilustrační foto.

Nejvyšší kontrolní úřad se zaměřil na ministerstvo školství. Zajímalo ho vedení účetnictví, spolehlivost účetní závěrky i údajů, které resort předkládal pro hodnocení plnění státního rozpočtu, a závěrečný účet ministerstva. V žádné oblasti nenašli kontroloři významné nedostatky | Foto: Tomáš Adamec

Ministerstvo školství mělo podle Nejvyššího kontrolního úřadu určité chyby v účetnictví, ale ještě před jeho uzavřením a sestavením účetní závěrky je opravilo.

Hlubinné jaderné úložiště musíme garantovat na sto tisíc let, alternativy problém nevyřeší, říká Vondrovic

Číst článek

„Účetní závěrka za rok 2019 tak podává věrný a poctivý obraz účetnictví a finanční situace ministerstva školství,“ konstatuje Nejvyšší kontrolní úřad na svém webu.

Menší problémy našli kontroloři v údajích pro hodnocení plnění státního rozpočtu, na spolehlivost ale neměly vliv. Ani v závěrečném účtu pak resort neměl významné nesprávnosti.

„Jsme rádi, že výsledky této kontroly můžeme hodnotit pozitivně. U ministerstva školství se ukazuje, že opakované kontroly Nejvyššího kontrolního úřadu přinesly podstatné změny a hlavně zlepšení ve vedení účetnictví i v souvisejících oblastech. Ministerstvo mělo snahu situaci napravit, reagovalo na naše zjištění i doporučení, a proto se dnes můžeme bavit o tom, že jsou věci v zásadě v pořádku,“ uvedl vedoucí kontroly Jan Vedral.

pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme