"Za Charitu Krnov hlásíme, že jsme také právě dotestovali naše uživatele a pracovníky pobytové služby, Dům dobré vůle Žáry a všichni jsou s výsledkem negativním," doplnila další dobrou zprávu ředitelka Charity krnov Monika Dudová. 

Lesní správu Město Albrechtice v roce 2017 navštívili manažeři Lesů ČR, zástupci kraje a starostové okolních obcí, aby zde společně jednali o nejhorší kůrovcové kalamitě v historii. Tato lesní správa v lednu 2020 zanikne.
V Jeseníkách zanikají lesní správy. Skončí i ta ve Městě Albrechticích

Informace doplnil také ředitel krnovské nemocnice Ladislav Václavec: „Napříč našimi pracovišti nám začali chybět kolegové. Okamžitě jsme spustili pandemický plán a přijali opatření, abychom nákazu zejména mezi zdravotníky zpomalili. To se povedlo. Nemoc prodělalo na 200 kolegů. Někteří byli bezpříznakoví, další měli mírný průběh onemocnění. Jen pár kolegů mělo středně těžký průběh onemocnění. Naštěstí se už většina vrací do práce a snad budou mít na delší dobu imunitu,“ sdělil Ladislav Václavec.

Počet pacientů hospitalizovaných s diagnózou covid-19 na Krnovsku konečně klesá. Zdroj: Tomáš HradilZdroj: Deník / VLP Externista

Sověti měli v Krnově na Kabátově kopci tankodrom a střelnici. Před odchodem se vojáci zbavovali převážně cvičné munice tak, že ji zakopali nebo zahrnuli do příkopy. Zdroj: MěÚ Krnov.
Kabátův kopec v Krnově byl plný munice! Město tu chce stavět nové domy