Syn Barbry Streisand je stárnoucí mládenec. Matce z oka vypadl, má i její výrazný nos

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
barbra streisand
barbra streisand

Třiapadesátiletý syn známé herečky a zpěvačky Barbry Streisand Jason Gould dělá své mamince velkou radost, ačkoliv jí možná nenadělí vlastní vnouče. Za to se blýsknul před kamerou i za mikrofonem na pódiu.

Herečka a zpěvačka Barbra Streisand neměla úplně jednoduché dětství.

Rodiče neměli moc peněz, a když bylo Barbře třináct měsíců, otec dostal epileptický záchvat a zemřel. S matkou se potácely na hranici chudoby dlouhých sedm let, než se znovu vdala.

Barbra už od dětství tíhla ke zpěvu, ale nevlastní otec se jí snažil od umělecké kariéry odradit. Ona si prosadila svou a dobře udělala.

Sice se pár let přivydělávala zpěvem v nočních klubech, největší úspěch měla v komunitě gayů, po pár letech to dotáhla až na Broadway.

Věrnost byla trochu problém

V divadle se potkala se svým prvním manželem Elliotem Gouldem, v roce 1966 se jim narodil syn Jason. Rodinný život jí ale moc nebavil a naplno se vrhla i do filmu.

Ve filmovém zpracování úspěšného muzikálu Funny Girl si zahrála s Omarem Sharifem a šuškalo se také o jejich poměru.

Manželství to tehdy ještě ustálo, ale když se později provalil její románek s o třiadvacet let starším kanadským premiérem, Elliot už to nevydržel a s Barbrou se rozešli.

Zdroj: Profimedia

Jason mezitím vyrůstal a zdědil po své mamince lásku k hudbě i filmu.

Jako dítě rád vymýšlel různé melodie, které zkoušel hrát na pianu, ale nikdy neměl dostatek sebevědomí, aby z nich vytvořil skladbu.

Plachý syn zdědil talent po matce

Než se ale naplno pustil do pěvecké kariéry, vyzkoušel si práci před kamerou. V roce 1989 se objevil v romantické komedii Řekni cokoliv… a o dva roky později v dramatu Pán přílivu, který režírovala jeho matka a také v něm hrála.

Ve stejném roce se v médiích objevila informace, že je Jason gay. K takzvanému coming outu ho údajně přesvědčila právě matka, které se svěřil už dříve.

Barbra ho tehdy veřejně podpořila a projevila velkou hrdost nad tím, jaký její syn je.

Spolupracuje i s matkou

Divadelní debut si odbyl až na konci devadesátých let a ve stejné době sám napsal, režíroval a produkoval krátký komediální film Inside Out, který se inspiroval jeho životním příběhem. P

ozději byl příběh použit i do celovečerního filmu Boys Life 3.

Pěveckou kariéru začal rozjíždět až od roku 2012, kdy vydal svůj první singl. Poté vystupoval na turné v severní Americe a Evropě se svou matkou.

Zpívání před téměř dvaceti tisíci lidmi mu dodalo sebevědomí k tomu, aby v této tvorbě pokračoval dále. Na matčino album pak nazpíval jednu píseň a v roce 2017 konečně vydal i svou desku Dangerous Man.

Barbra si společnou práci se synem moc užívá a ve všem ho na sto procent podporuje.

Autor: Karolína Stoczková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články