Východní obchvat Litoměřic prověří nová studie
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - O stavu přípravy litoměřického obchvatu a dalších silničních stavbách v okolí města jednali formou videokonference zástupci chomutovské Správy ŘSD s vedením městského úřadu v Litoměřicích.

Hlavním bodem jednání byla příprava východního obchvatu města, který by výrazně pomohl od tranzitní dopravy z ulic Na Kocandě a Českolipské. „V červenci jsme podepsali smlouvu na zpracování technicko-ekonomické studie včetně záměru projektu. V druhé polovině příštího roku očekáváme posouzení záměru projektu Centrální komisí Ministerstva dopravy. Pokud bude projekt schválen, okamžitě zahájíme navazující kroky přípravy,“ reportoval aktuální stav přípravy vedoucí úseku výstavby Správy Chomutov Marek Sotona. V případě standardního průběhu přípravy by měla realizace téměř tříkilometrového obchvatu začít v roce 2027. Místostarosta města Litoměřic Karel Krejza se v této souvislosti zajímal o protihluková opatření na novém obchvatu, což však vzejde až z výsledků hlukové studie.

Dlouhodobým dopravním problémem ve městě je křižovatka u nákupního centra Na Soutoku v Želetické ulici, kterou prochází silnice I/15. Ve špičkách se tato oblast stává prakticky neprůjezdnou. Z provedeného kapacitního posouzení však vyplývá, že zamýšlený kruhový objezd je jako investice ŘSD neopodstatněný. Vedoucí odboru územního rozvoje Venuše Brunclíková potvrdila, že město připravuje projektovou dokumentaci na realizaci okružní křižovatky a připravuje výkup potřebných pozemků. „Rádi bychom vyvolali další společné jednání nad tímto problémem a řešili nějaké možnosti spolufinancování,“ sdělila vedoucí odboru územního rozvoje. Cestou ke společnému financování by mohla být bezpečnostní inspekce v dané oblasti, kterou ŘSD provede do konce tohoto roku.

Z pohledu údržby stávajících komunikací ve správě ŘSD byl vedením města Litoměřic vznesen požadavek na častější údržbu Tyršova mostu, který je hojně využíván pěšími a cyklisty.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru