Společnost QNAP aktualizuje operační systém QuTS hero na bázi ZFS s automatickým zaváděním WORM, živou migrací virtuálního počítače, Wi-Fi WPA2 Enterprise, QuFirewall a další

Tchaj-pej, Tchaj-wan, 16. listopadu 2020 – Společnost QNAP® Systems, Inc. (QNAP) dnes oficiálně představila operační systém QuTS hero h4.5.1 pro NAS. QuTS hero h4.5.1 nabízí řadu vylepšení a přidává podporu pro automatické zavádění WORM (Write Once, Read Many), živou migraci virtuálních počítačů, Wi-Fi WPA2 Enterprise, Azure Active Directory Domain Services (Azure AD DS), QuLog Center pro centralizovanou správu protokolů a QuFirewall pro zabezpečení sítě.

Nový operační systém společnosti QNAP „QuTS hero“ používá 128bitový souborový systém ZFS, který se zaměřuje na integritu dat, takže je ideální pro aplikace podnikového úložiště s důrazem na ochranu dat. QuTS hero zahrnuje také App Center pro rozšíření potenciálu aplikací NAS. Mezi hlavní vlastnosti systému QuTS hero h4.5.1 patří:

  • Automatické zavádění WORM
    WORM se používá k zabránění modifikace uložených dat. Data ve sdílených složkách WORM lze pouze zapisovat a nelze je odstranit ani upravit, aby byla zajištěna integrita dat.
  • Živá migrace VM
    Když je třeba aktualizovat/udržovat software/hardware zařízení NAS, uživatel může přesouvat spuštěné virtuální počítače mezi různými NAS bez dopadu na dostupnost virtuálních počítačů, čímž získáte flexibilitu a efektivitu pro aplikace virtuálních počítačů.
  • WPA2 Enterprise
    WPA2 Enterprise poskytuje bezdrátové zabezpečení pro podnikové sítě (včetně certifikační autority, šifrovacího klíče a rozšířeného šifrování/dešifrování).
  • Přidání NAS do Azure AD DS
    Přidáním QuTS hero NAS do Azure AD DS nemusí pracovníci IT provádět lokální zavádění a správu řadiče domény a dosahují vyšší efektivity při správě uživatelských účtů a oprávnění pro více zařízení NAS.
  • QuLog Center
    Poskytuje grafické statistické třídění chybových/varovných událostí a přístupu, a pomáhá rychle sledovat a reagovat na potenciální systémová rizika. Protokoly z více zařízení QNAP NAS lze pro efektivní správu centralizovat do QuLog Center na konkrétním NAS.
  • QuFirewall pro zabezpečení sítě
    Podporuje IPv6, přístupové seznamy pro brány firewall a filtrování GeoIP pro omezení přístupu na základě geografické polohy pro vyšší zabezpečení sítě.

Další klíčové vlastnosti QuTS hero:

  • Cache pro čtení hlavní paměti (L1 ARC), SSD cache pro čtení druhé úrovně (L2 ARC) a ZFS Intent Log (ZIL) pro synchronní transakce s ochranou proti výpadku proudu za účelem zvýšení výkonu a zabezpečení.
  • Podporuje úložnou kapacitu až 1 petabajt pro jednotlivé sdílené složky.
  • Podporuje nativní zpracování standardních úrovní RAID a dalších rozvržení ZFS RAID (RAID Z) a flexibilní architekturu zásobníku úložišť. RAID Triple Parity a Triple Mirror zajišťují vyšší úrovně ochrany dat.
  • Bloková inline deduplikace dat, komprese a komprimace snižují velikost souboru pro úsporu kapacity úložiště, optimalizace výkonu a zlepšení životnosti SSD.
  • Hardwarová akcelerace AES-NI zvyšuje efektivitu podepisování dat a šifrování/dešifrování přes SMB 3.
  • Podporuje Fibre Channel (FC) SAN v zařízení NAS s kartami QNAP 16Gb/32Gb FC, ideální pro postprodukční ukládání.
  • Nainstalujte si různé aplikace z App Center, abyste umožnili hostování virtuálních počítačů a kontejnerů, provádějte lokální/vzdálené/cloudové zálohování, vytvářejte brány cloudových úložišť a mnoho dalšího.

Další informace o funkcích QuTS hero a modelech NAS najdete na adrese https://www.qnap.com/quts-hero/.
QuTS hero h4.5.1 bude brzy k dispozici v Download Center.
Specifikace funkcí se mohou lišit bez předchozího oznámení.