Staré dobré časy

Nezvolená prezidentka a kavárenský povaleč

Staré dobré časy

„Julo Satinský leží, bohužel, kousek od naší ulice na hřbitově. Zůstal mi už jenom Lasica.“

Dlouhá léta mu říkala „ujo Lasica“. Do šatny chodila na návštěvu za jeho parťákem Satinským. Tak se rodilo manželství Magdy Vášáryové a Milana Lasici.

Málem se z nich stali švagr a švagrová. Budoucí slavný herec a bavič totiž více než pokukoval po její starší sestře Emílii Vášáryové (*1942). „Byla opravdu moc pěkná. Točila se nás kolem ní spousta,“ zavzpomínal Lasica na svůj první pokus dostat se do rodiny. Jenže současně byla pohledná slečna hodně vybíravá. „Pamatuju si, jak jsem ji jednou pozval do kina. Nenechala se ani chytit za ruku,“ postěžoval si na drahoty své tehdejší spolužačky.

Servus, Adika!

Když sem tam dorazil k Vášáryovým na návštěvu, narazil pochopitelně i na mladší dceru. „Když jsem ji poznal, bylo jí asi deset let,“ vzpomíná a dodává, že dalších dvacet let čekal na další Vášáryovou. Jeho osudová žena k tomu dodává, že svého budoucího muže dlouho oslovovala „ujo Lasica“ (strýček Lasica). „Byla jsem pro něj tehdy příliš malá. Vždyť jsem byla

Zbývá vám 77% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden