Laboratoř v mostecké nemocnici začala stanovovat marker karcinomu prostaty novou metodou
Nemocnice Most, o. z. Ilustrační snímek. Foto: KZ, a. s./Petr Sochůrek
Most

Most - Oddělení laboratorního komplementu Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Most, o. z., začalo stanovovat neinvazivní metodou marker karcinomu prostaty. Výhodou je rychlejší diagnostika u nemocných s vysokou hodnotou prostate health index (PHI) s předchozí negativní biopsií.

„V naší laboratoři je k dispozici stanovení tohoto markeru na analyzátoru Access 2. Jedná se o chemiluminiscenční stanovení využívající paramagnetických částic pro kvantitativní určení hladin prostatického specifického antigenu – PSA – volného PSA a hlavně -2 pro PSA, které slouží pro výpočet multivariačního indexu – PHI. Doba měření zhruba 20 minut,“ uvádí Ing. Eva Herkommerová Ph.D., MBA, vedoucí Oddělení laboratorního komplementu Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Most, o. z.

Karcinom prostaty patří mezi jedno z nejčastějších zhoubných nádorových onemocnění mužů v České republice a tvoří asi 4 % všech nádorů. Velmi důležitou roli při určení hraje laboratorní diagnostika a prostatický sérový antigen. Pacientům se odebírá krev před případným vyšetřením prostaty skrz konečník.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru