Předvolební FOTO, u kterého vám dojdou slova: Pirát, STAN a provaz

16.11.2020 15:46

Poslanec Jakub Michálek (Piráti) zveřejnil na svém facebookovém profilu fotografii, v níž táhne za jeden provaz s kandidátem STAN, poslancem Janem Farským. Podle svých slov fandí spojenectví České pirátské strany a hnutí Starostové a nezávislí (STAN).

Předvolební FOTO, u kterého vám dojdou slova: Pirát, STAN a provaz
Foto: Pirátská strana
Popisek: Jakub Michálek

„Táhneme za jeden provaz! Fandím spojenectví České pirátské strany a hnutí STAN. V politice je potřeba nacházet společnou řeč. Jen tak je možné prosazovat změny, které zlepší život lidem v naší zemi. A z naší zkušenosti vyplývá, že si se Starosty v mnoha ohledech rozumíme,“ poznamenal Michálek.

„Na hodně témat máme podobné nebo stejné názory. Podle analýzy případné spolupráce se Starosty je naše názorová shoda 70 %. Shodneme se třeba na potřebě digitalizace, rozvoji venkova nebo na ochraně životního prostředí.
Na lecčem spolupracujeme už teď. Tlačíme na vládu, aby řešila sucho. Upozorňujeme také na bezpečnostní rizika a chybějící doklady o výhodnosti u nového bloku Dukovan. Prosadili jsme, aby firmy s neprůhledným vlastníky nemohly dostávat dotace. Donutili jsme ČEZ zveřejňovat smlouvy. Navrhli jsme zmrazení platů poslanců, členů vlády a dalších ústavních členů, a ty teď budou navázány na ekonomiku státu. Těch věcí je spousta a věřím, že ta mravenčí práce nás posouvá dál a bez pracovitosti a dobrého směru to nejde,“ popisuje dále Michálek.
 
„Z opozičních lavic se ale dělají změny daleko obtížněji než z těch vládních. Takže svobodomyslně, ale zodpovědně smýšlející lidi se pak diví, proč zase sedí ve vládě lidi, kteří jsou jako vystřižení z 90. let. Protože ti, kteří tu moc mají, jsou rozdrobení a nezvládli se sešikovat. Volebním cílem Pirátů je tak ještě jedna velká změna – nahradit příští rok vládu Andreje Babiše a sestavit takovou vládu, která bude skutečně pracovat pro občany této země.
Myslím, že spolupráce se Starosty nás k tomuto cíli může přiblížit. Osobně budu moc rád, když se pro ni naše členská základna rozhodne,“ uzavřel s přáním Michálek.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Před minulými sněmovními volbami takto demonstrovali vzájemné pevné vazby STAN s lidovci. Video Filipa Renče o kamarádech ze skauta Pavlu Bělobrádkovi a Petru Gazdíkovi ale po rozpadu předvolební spolupráce získalo spíše ironické vyznění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…