Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vítkovice drtí soupeře i po pauze, v městském derby zametly s Ostravou

Superliga florbalistů je zpět. Restart po nucené přestávce způsobené vládním opatřením proti šíření koronaviru proběhl v Ostravě, kde doposud stoprocentní Vítkovice deklasovaly městského rivala FBC 9:3. Hattrickem a jednou přihrávkou se blýskl útočník Adam Delong. Před druhým Tatranem Střešovice, který má dvě utkání k dobru, vedou "Rytíři" už o devět bodů.

Pět bodů za gól a čtyři asistence zapsal také Matyáš Šindler, který přestoupil do Vítkovic v létě právě z týmu FBC.

Superliga se opět rozjela po koronavirové pauze, jež trvala od 10. října. Nejvyšší soutěž získala výjimku na restart s nutností testování před zápasy, které se hrají bez diváků, stejně jako před ní fotbalová první a druhá liga, hokejová extraliga, ligy mužů a žen v basketbalu, házené a volejbalu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Ostrava - Vítkovice

Skóre derby otevřel po 122 sekundách vítkovický kapitán Tomáš Sladký a v závěru úvodní části zvýšili už na 4:0 Šindler, opět Sladký a Delong – ten se trefil hned po čtyřech vteřinách po buly po třetí brance. V polovině utkání sice snížil Ivo Dohnal, ale po třech sekundách závěrečného dějství se totožně prosadil opět po Šindlerově buly Delong.

Až na sedmibrankový rozdíl zvýšili Ondřej Sidunov, Delong, který v přesilové hře dovršil hattrick, a Rostislav Gattnar. Domácí zkorigovali díky Lukáši Herblichovi a Dominiku Klimschovi. Poslední slovo měl ovšem vítkovický Jiří Besta.

"Myslím, že fyzicky to nebylo špatné, ale samozřejmě byl zápasový deficit vidět," řekl trenér Vítkovic Pavel Brus. "Všichni budou mít stejné podmínky v tom, že se budou snažit co nejrychleji smazat ten rozdíl, co bylo předtím a co je teď. Nám se to v prvním zápase povedlo lépe," dodal.

Superliga florbalistů - předehrávka 13. kola:

FBC Ostrava - 1. SC Vítkovice 3:9 (0:4, 1:0, 2:5)
Branky:
29. Dohnal, 53. Herblich, 54. Klimscha - 19., 41. a 44. Delong, 3. a 19. Sladký, 17. Šindler, 41. Sidunov, 50. R. Gattnar, 60. Besta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články