Novým hejtmanem Ústeckého kraje se stal Jan Schiller (ANO)
Jan Schiller. Foto: Ústecký kraj
Most

Ústí nad Labem - V pondělí 16. listopadu se konalo ustavující zasedání nového Zastupitelstva Ústeckého kraje, které vzešlo z krajských voleb konaných ve dnech 2. a 3. října 2020. Hejtmanem byl ve veřejném hlasování zvolen Jan Schiller, pro kterého hlasovalo 35 zastupitelů. Bude mít v kompetenci oblast legislativy, krizového řízení, informačních technologií, ICÚK a vnější a zahraniční vztahy.

První náměstkyní a zástupkyní hejtmana byla zvolena Lubomíra Mejstříková (ANO 2011), která bude mít kompetence v oblasti strategie, přípravy a realizace projektů - Fond spravedlivé transformace, fondy MŽP a MMR.

Dalšími náměstky se stali Jiří Kulhánek (ODS) - kompetence pro oblasti sociálních věcí, bezpečnosti a sociálně vyloučených lokalit, Jiří Řehák (Spojenci pro kraj) - kompetence pro oblasti regionálního rozvoje a cestovního ruchu, kultury a památkové péče.

Dalšími členy RÚK se stali Radim Laibl (ANO 2011) - kompetence pro oblast zdravotnictví, Jindra Zalabáková (ANO 2011) - kompetence pro oblast školství, mládeže a sportu, Marek Hrabáč (ANO 2011) - kompetence pro oblast dopravy a silničního hospodářství, Iva Dvořáková (ODS) - kompetence pro oblast životního prostředí, Jan Růžička (ODS) - kompetence pro oblast finanční, Tomáš Rieger (ODS) - kompetence pro oblast majetku a investic a Michal Kučera (Spojenci pro kraj) - kompetence pro oblast zemědělství a rozvoje venkova.

Zastupitelstvo Ústeckého kraje dále rozhodlo o ustavení devíti výborů (Výbor finanční, Výbor kontrolní, Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost, Výbor pro národnostní menšiny, Výbor pro zdravotnictví, Výbor pro životní prostředí, Výbor pro sociální věci, bezpečnost a SVL, Výbor pro zemědělství a rozvoj venkova a Výbor pro kulturu a památkovou péči).

V pětapadesátičlenném zastupitelstvu obsadilo hnutí ANO 2011 celkem 17 křesel, ODS 8 křesel, Starostové a nezávislí 7 křesel, Piráti 6 křesel, SPD 5 křesel a KSČM, Spojenci pro kraj a Lepší sever shodně po 4 křeslech.

Ve volbách do Zastupitelstva Ústeckého kraje letos zvítězilo hnutí ANO 2011, které získalo celkem 25,88 % hlasů. Volební účast v Ústeckém kraji dosáhla 31,3 %, což je téměř o 2,5 % více než v roce 2016. Z celkového počtu 647 214 oprávněných voličů odevzdalo platné hlasy 199 913 voličů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru