Hlavní obsah

Stříbrný závěr sezony v Le Castellet

Sezona dospěla do cíle. Obě posádky týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra skončily v Le Castellet na pódiu. Dvořáček s Wagnerem tak zpečetili i konečné stříbro ve své kategorii.

Foto: Sport.cz

Tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra v Le Castellet.

Článek

Loučení ve Francii. Na trati Paul Ricard se během uplynulého víkendu uskutečnil závěrečný podnik letošního ročníku Lamborghini SuperTrofeo Europe. V rámci posledních dvou závodů se na trati představily dvě posádky ve složení Bronislav Formánek s Josefem Zárubou a Libor Dvořáček s Kurtem Wagnerem.

V sobotním závodě dokázaly obě posádky vybojovat druhá místa v hodnocení svých tříd. V neděli pak Formánek se Zárubou přidali ještě další, tentokrát bronzové poháry a jejich parťáci Dvořáček s Wagnerem pečetili body za čtvrté místo své konečné druhé místo v hodnocení LB Cupu.

"Ať byla sezona jakkoli zvláštní, jsem rád, že mohu konstatovat, že jsme jí zvládli úspěšně. Tři francouzská pódia jsou toho jasným důkazem. Rád bych poděkoval nejen samotným jezdcům, ale hlavně všem členům našeho týmu a také všem partnerům. Jejich podpora byla neutuchající a pomoc každého z nich byla letos obzvláště důležitá," cení siJiří Mičánek jr., manažer týmu.

"Libor s Kurtem ukázali, že vyzráli v kvalitní jezdce a že se s nimi musí počítat v každém závodě. Jejich meziroční progres je neskutečný a jsem zvědavý, co nám předvedou v příštím roce. Předběžně jsme se všichni shodli, že chceme pokračovat v Super Trofeo Europe. Uvidíme, co vše nám přinese zimní přestávka," odpovídá Jiří Mičánek na otázku, zda již má představu, jak bude vypadat příští sezona.

Ostrý závodní program týmu je tak pro letošní rok u konce, nicméně v plánu jsou tak jako každý rok dva posezonní testy. Měly by se uskutečnit na jihu Evropy, konečné slovo však bude mít vývoj pandemie a s ní spojená covidová opatření.

Reklama