TRAILER: Seriál od Stephena Kinga, kde virus kosí lidstvo, jde na obrazovky

listopad

16

2020

TRAILER: Seriál od Stephena Kinga, kde virus kosí lidstvo, jde na obrazovky

| 2020-11-16T23:52:01+00:0016. listopad 2020 | #Seriál#TV |

Právě vyšel trailer k připravovanému seriálu The Stand, který by v současné době mohl divákům nahnat solidní husí kůži. Minisérie vznikla podle epického hororového románu Stephena Kinga o smrtící globální pandemii (u nás  se kniha jmenovala Svědectví). Seriál tak nemohl přijít v příznačnější čas.

Virus superchřipky, který v seriálu devastuje Zemi, je samozřejmě mnohem brutálnější než COVID-19 a zabíjí mnohem rychleji a důkladněji, protože byl vyvinut v přísně tajné americké vládní laboratoři. Rozhodně ale nenechá chladným nikoho, kdo pravidelně sleduje zpravodajství o koronaviru.

Na jednom místě upoutávky jedna postava říká: "Je nebezpečné být prorokem v dobách třeskutých změn". To je přímý odkaz na postavu, kterou hraje Whoopi Goldbergová. Osud lidstva spočívá na jejích křehkých mateřských bedrech, když ve svých 108 letech vede hrstku přeživších ke spáse do města Boulder v Coloradu.

Kromě viru samotného je v seriálu ztělesněním zla i muž s vraždícím smajlíkem a neskutečnými schopnostmi Randall Flagg, neboli, Temný muž. Ten se setkává s novodobou spasitelkou prostřednictvím snů a vizí a podle všeho je ona jediná, na koho jeho démonické síly nepůsobí.

Stephen King napsal pro tuto sérii zcela nový epilog. Premiéru má ve čtvrtek 17. prosince a streamovat ji bude nejprve u nás nedostupná platforma na CBS All Access.

 

Images by CBS Interactive

Vytvořeno s ❤ v systému XOXO - © 2024 Write.cz, s.r.o.