Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zvířatům v nouzi pomáhají kalendáře. Výtěžek charity půjde na kotce i výběhy pro slepice

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
17. listopadu 2020
05:50

Charitativní kalendáře pomáhají záchranářským spolkům a útulkům. Dva kalendáře, stolní a nástěnný, vydali v těchto dnech v tachovském Psím útulku U Šmudliny. Jsou na nich jejich čtyřnozí svěřenci, stávající i ti, kteří už našli nové domovy.

Výtěžek z prodeje těchto kalendářů chtějí v útulku využít na rozšíření svých prostor. „Po patnácti letech už nastal čas. Přibývá lidí, kteří své psy nezvládají nebo se už o ně nemohou starat, stále častěji také řešíme problematiku toulavých koček, a na to už naše stávající prostory nestačí,“ řekla Gabriela Jägerová.

Gabriela Jägerová s charitativními kalendáři na podporu Psího útulku U Šmudliny Gabriela Jägerová s charitativními kalendáři na podporu Psího útulku U Šmudliny | Jana Ulrichová

Nový pozemek

Pracovníkům útulku se naskytla možnost získat pozemek v těsném sousedství. Neváhali a přikoupili ho. „Nikam se tak nemusíme stěhovat, pouze rozšíříme stávající prostory. Šmudlina bude v nejbližších letech jednou taková,“ dodala.

Výtěžek z těchto kalendářů podpoří tachovský Psí útulek U Šmudliny Výtěžek z těchto kalendářů podpoří tachovský Psí útulek U Šmudliny | Jana Ulrichová

Myslí i na slepice

V nové části útulku budou venkovní i vnitřní kotce se samostatnými výběhy, vznikne tam i zázemí pro kočky a také několik výběhů pro slepice zachráněné z klecových chovů. „Doufáme, že na jaře začneme sousedící pozemek oplocovat a do dvou let bychom chtěli mít postaveno,“ řekla.

Veřejná sbírka

Pomoci útulku lze i formou libovolného příspěvku na transparentní účet. „Všichni dárci tam mohou sledovat, na co peníze používáme. Na jaře pak plánujeme, že se zapojíme do veřejné sbírky HitHit, kde nás veřejnost může také podpořit,“ uvedla provozovatelka útulku.

Zakoupením charitativních kalendářů lze podpořit i další útulky a spolky Zakoupením charitativních kalendářů lze podpořit i další útulky a spolky | Slepice v nouzi

Pro boxery i šarpeje

Charitativní kalendáře vydávají v těchto dnech i další spolky a útulky. Už tradičně vzniklo několik kalendářů, nástěnných i stolních, na podporu Německého boxera v nouzi a spolku Francouzské potěšení. Autorka fotografií Kateřina Pejšová vyrobila i slepičí kalendář, jehož výtěžek podpoří Slepice v nouzi. Kalendáře vydává i spolek Šarpej v nouzi, Pes nejvěrnější přítel a Dočasky De De. Podrobnosti se zájemci o ně dozví na webových a facebookových stránkách těchto spolků.

Hunter-ka ( 17. listopadu 2020 10:05 )

Podpořte prosím i jiné, např Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat. Také mají kalendáře. Díky

Zobrazit celou diskusi