InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Seniorka si myslela, že byla okradena. Její věci ale vrátil poctivý nálezce

Ilustrační foto

Ilustrační foto

STRAKONICE – Díky poctivému nálezci se osmdesátiletá důchodkyně opět shledala se svojí peněženkou, ve které měla 1500 korun a veškeré doklady. Událost se stala ve čtvrtek 12. listopadu ve Strakonicích. Žena ztrátu původně přišla na policii oznámit jako krádež, protože se domnívala, že jí tašku i s peněženkou někdo odcizil z řídítek jízdního kola u obchodního domu. To odstavila do kolostavu a odešla nakupovat. „V obchodě si ale uvědomila, že nemá peněženku, a tak se vrátila ke kolu, kde tašku s věcmi nenašla. Policisté s oznamovatelkou dojeli na místo, aby provedli prvotní šetření. Seniorka si během cesty uvědomila, že peněženku naposledy držela v supermarketu, kde předtím také nakupovala. I tam směřovalo další prověřování,“ popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

 

Ve stejné chvíli tašku podle mluvčí našel odloženou v nákupním vozíku v supermarketu šestasedmdesátiletý muž. „Ani na chvíli nezaváhal a nález odnesl na policii. Ztracená taška a její majitelka se tak ocitly na policejním oddělení téměř současně," zmínila Jaromíra Nováková. Policisté informaci o nalezené peněžence předali kolegům, kteří se se seniorkou vrátili na oddělení a poctivý nálezce jí předal nákupní tašku s peněženkou.

Šťastná důchodkyně byla velmi dojatá. O to větší radost žena měla, když zjistila, že v peněžence nic nechybí. Poctivému muži chtěla dát nálezné, ale ten ho odmítl se slovy: „Nalezenou věc je slušné vrátit a určitě jsem to nedělal pro nálezné." Jaromíra Nováková k celé události dodala: „Tento případ zapomenuté nákupní tašky v košíku skončil pro seniorku šťastně, a to díky poctivému nálezci, kterému patří velké poděkování. Ne každý nálezce je tak poctivý, jako v tomto případě."

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    bravo nálezci, víc vás

    Vloženo 17.11.2020 21:03:47

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace