Hlavní obsah

Baseballisté vstoupili do série čtyř utkání se Španělskem vítězně

Puerto de la Cruz

Vstup se baseballistům povedl. O výhře 11:7 rozhodla zejména 5. směna, ve které se podařilo Jakubu Hajtmarovi odpálit grandslam a navýšit průběžné vedení na 11:0. Zápas byl součástí akce Puerto de la Cruz Baseball Week, která se koná na ostrově Tenerife. Češi se utkají se španělským soupeřem celkem čtyřikrát.

Foto: baseball.cz, Tomáš Icík

Marek Minařík během utkání se Španělskem.

Článek

První z plánované čtveřice utkání se hrálo pouze na sedm směn, Češi ho začali na kopci s Markem Minaříkem. Odházel celkem čtyři směny, ve kterých neobdržel ani bod. Španělští pálkaři se na mety dostávali zřídka, a když už se jim to podařilo, zahrála obrana double play.

Čeští pálkaři se naopak prosadili hned ve druhé směně, kdy po metě zdarma Tomáše Juňce trefil homerun do levého pole Martin Červinka. Po 4. inningu byl pak stav utkání už 5:0 ve prospěch českých hráčů. V páté hře reprezentanti naplnili mety, při kterých nejdříve  po metě zdarma Tomáše Juňce získal bod Martin Červenka a následně vše vyčistil druhým českým homerunem Jakub Hajtmar.

Foto: baseball.cz, Tomáš Icík

Jakub Hajtmar během utkání se Španělskem.

„Jsem hlavně spokojený s výhrou. Grandslamu vždy předchází dobrá práce pálkařů přede mnou, já už jsem jen potrestal jedinou chybu, kterou španělský nadhazovač v inningu udělal," pochvaluje si Hajtmar. Minaříka vystřídal Lukáš Ercoli, který musel čelit zlepšenému výkonu španělských pálkařů. Nakonec dokázali díky celkem čtyřem homerunům snížit během dvou směn na 7:11. Poslední aut zápasu pomohl společně s obranou zahrát střídající Lukáš Hlouch.

Druhý zápas se hraje v úterý od 17:00 SEČ. „Španělé jsou jeden z nejlepších týmů v Evropě. Každý zápas s nimi, který se podaří vyhrát, se počítá. Máme hodně mladých hráčů, pro které je to velká zkušenost. Náš přístup bude stejný. Chceme hrát dobrý baseball a připravit se na nadcházející sezonu," doplňuje zkušený vnitřní polař Draků Brno.

Reklama

Související témata: