TOP 10 příběhů a otázek před restartem Chance ligy

17. listopadu 2020, 11:14

Marek Hedbávný

Už v sobotu by se opět měla rozjet druhá nejvyšší soutěž. Zatím se čeká na oficiální schválení výjimky od ministerstva zdravotnictví. Na jaké konkrétní události jsme po restartu zvědaví?

Naskočí už Jágr?

Jaromír Jágr už několik týdnů trénuje s týmem. Jeho start je podle všeho blízko. Trenér David Čermák v rozhovoru pro hokej.cz naznačil, že by Jágr mohl být připravený hned na první zápas po restartu. Bohužel diváky na stadion tentokrát lákat nebude, přesto ohromně zvýší zájem o celou soutěž. A pochopitelně se dá očekávat, že bude patřit k nejdůležitějším hráčům Kladna.

Jak to bude s testy?

Tahle otázka je nejpalčivější, přitom na ni stále není odpověď. Příští týden si budou kluby testy hradit samy, a to ty dražší typu PCR. Aktuálně se vedou debaty, zda Chance liga nedostane výjimku a nebudou stačit levnější testy. Tak či tak, zřejmě na ně nebudou muset hráči, co koronavir prodělali v předešlých 90 dnech. To náklady ušetří.

Budou týmy, co byly na ledě, válcovat ostatní?

Slavia, Kladno, Poruba nebo Frýdek-Místek se i během zákazů tréninku na stadionech připravovaly na ledě. V Dobřiši, případně v zahraničí. Jak moc bude tato výhoda znát? Někdo totiž z finančních důvodů vyčkával do poslední chvíle a začal trénovat až tento týden.

Rozehraje se Zacharčuk?

Nejnovější posilou Kladna je takřka dvoumetrový obránce Stěpan Zacharčuk. Loni touto dobou přitom dělal kapitána Nižněkamsku v KHL! Závěr uplynulého ročníku strávil v Pardubicích a zářil. Jenže letos... Z Ruska dorazil nepřipravený, hrál opravdu špatně a od fanoušků to dost schytal. Pardubice ho proto poslaly na hostování do Kladna. Dokáže se 33letý bek dostat do formy?

Jak bude vypadat spolupráce Kladna s Pardubicemi?

Jaromír Jágr strávil nedělní večer v Pardubicích. Společně s majitelem Dynama Petrem Dědkem. Debatovali o mnoha věcech: o zmíněném hostování Zacharčuka, ale i o bližším propojení obou klubů. „Do Kladna budou chodit extraligoví hráči na hostování, kteří aktuálně nemají formu, nebo se nevejdou do sestavy a potřebují změnu," objasnil Dědek pro iDnes.cz. „Může se stát, že tam přijde ještě někdo, kdo Rytířům pomůže a zároveň dostane nový impuls.”

Jak to zvládne třebíčská obrana?

Situace v Horácké Slavii se po divokých událostech uklidnila. Jenže... Jak to bude po sportovní stránce? Odchody Šimona Szathmáryho i Václava Čejky budou znát. Hlavně ztráta Szathmáryho je zásadní, právě on táhl třebíčské přesilovky.

Půjde Szathmáry do Poruby?

Šimon Szathmáry, který si vybudoval pověst jednoho z nejlepších obránců Chance ligy, aktuálně trénuje s Porubou. Společně jednají o smlouvě. Dohodnou se a bude Szathmáry další hvězdnou posilou Ostravanů? Jen si představte obrannou dvojici Šimon Szathmáry–Jakub Teper!

Objeví se v lize Pytlík?

Protože se (nejen) juniorské soutěže v zámoří rozběhnou až po Novém roce, některé až v únoru, je pravděpodobné, že se mládežnický reprezentant Jaromír Pytlík rozehraje v Česku. Naznačil, že by se před juniorským šampionátem objevil v Chance lize. Bude to v Litoměřicích?

Jak se předvede Žolobov?

Jurij Žolobov loni ohromil svými výkony u Trhačů, letos to zkusí v Porubě. Zatím za ni nehrál, kvůli složité situaci byl dlouho uvíznutý v Rusku. Teď už je v Česku a bude připravený na první zápas po restartu. Dokáže na své střelecké hody z Kadaně navázat?

Co starší hráči? V jaké formě se vrátí?

Chance liga se nehrála přes měsíc. Navíc byly dost omezené možnosti tréninků. Jak se s takovouto pauzou vyrovnají především veteráni? Hráči jako Tomáš Nouza, Michal Trávníček a jiní? Jejich těla nejsou na podobné přestávky zvyklá.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz