O elektroniku je nebývalý zájem už nyní. Prodeje vzrostly až o 80 %

Vánoce jsou stále ještě poměrně daleko, ale na prodejích největších prodejců s elektronikou to rozhodně není patrné. I když většina z nich ještě ani nevypustila vánoční kampaň, přesto jejich tržby stoupají závratnou rychlostí. Někteří internetoví prodejci elektroniky evidují dokonce i více než 80procentní nárůst objednávek. Pokud to takto bude pokračovat do Vánoc, budou to pro prodejce letos opravdové žně.

Růst před Vánocemi je běžný, letos ale přichází dříve

Prodejní síť Alza aktuálně hlásí růst o 50 % oproti loňskému roku. Podle všeho se jim zatím také daří držet krok s poptávkou zákazníků, a i oblíbené produkty mají zatím skladem. Je zřejmé, že kvůli vládním opatřením se většina prodejů přesunula na internet, takže ve výdejnách zboží mají pracovníci skutečně napilno. Některá místa zejména v Praze už i v minulém týdnu hlásila nebývalý zájem nákupčích. Ve frontách se čekalo i desítky minut.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Zatímco u Alzy stále převládá zájem o bezplatné vyzvednutí na některých výdejních místech, u jiných prodejců se eviduje zvýšený zájem o doručení zboží domů. Je to logické s ohledem na to, aby docházelo k co nejmenšímu kontaktu mezi lidmi. S kurýry je možné snadno dohodnout také bezkontaktní doručení.

Posiluje se i personál a sklady

Před Vánocemi tyto obchody tradičně posilují své týmy o brigádníky a zdá se, že letos tomu nebude jinak. Například prodejce CZC uvedl, že běžně v tuto dobu personálně rostou až o 100 % a letos je to ještě více. Museli také rozšířit skladovací plochy, a to až o dalších 25 %.

I když se obchody snaží být na nápor zákazníků připravené, přesto by nákupčí letos nákupy dárků neměli nechávat na poslední chvíli. A důvodem jistě není je to, že atraktivní kousky často rychle mizí, ale třeba i to, že se vládní opatření mohou klidně i zpřísnit – a to s sebou přinese například i omezení výdejních míst.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *