Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Slečna bestie je zábavnou vyvražďovačkou roku


ikona
Spooner
freakykathryn newtonprvní reakceslečna bestievince vaughn
Krvavý slasher s dějem okolo záměny těl už brázdí americká kina. Jak moc se povedl? 

Co si budeme povídat, letos nás už příliš nadějných fláků nečeká, jelikož se kvůli stále prudící koroně většina z nich přesunula z kin až na příští rok. Jedna sympaticky vyhlížející blbina to však naštěstí nevzdala. Hororové Freaky aka Slečna bestie bavilo v hodně svižných upoutávkách propojením teen slasheru s klasickým námětem záměny těl, kdy si sériový vrah s tváří Vince Vaughna prohodí lidskou schránku s blonďatou puberťačkou. Snímek minulý víkend vtrhnul do otevřených zámořských kin, kde s necelými 4 mega za víkend samozřejmě ovládl box office žebříček, a s jeho premiérou se stále počítá i u nás. A zdá se, že bychom mohli vážně dostat hodně zábavnou žánrovku.

Web RottenTomatoes totiž hlásí 85 % pozitivních recenzí při ratingu 6,9 a neméně spokojené jsou i divácké ohlasy s 81 % kladných reakcí. Freaky si tak vede u kritiků o něco lépe než předchozí kousky režiséra Christophera Landona, např. hororová série Všechno nejhorší, jejíž ratingy se pohybovaly okolo 6.  A na tento žánr jsou to hodně slibná a uspokojivá čísla.  Slečna bestie je údajně hodně zábavnou, svěží a chytrou teen vyvražďovačkou, která dokáže šikovně využívat svůj námět a divák se u ní ani na chvíli nenudí. Tvůrci si prý umí udělat z hororových klišé i sami sebe tu správnou legraci a jejich ambicí je diváky hlavně brutálně pobavit, což se jim podle reakcí daří více než solidně. A nebojte, na pár šťavnatých gore momentů prý také dojde.

Najdou se samozřejmě i kritici, kteří namítají, že se zde jede po klasických slasherových klišé, film nemá čím překvapit, a že z hezkého nápadu se dalo vymáčknout daleko víc. V čem se ale shodnou oba tábory, jsou parádní výkony ústřední dvojice, jež dělá celý kousek ještě o úroveň zábavnější. Kathryn Newton (Pokémon: Detektiv Pikachu, Sedmilhářky) je coby vraždící Barbie prý skvělá. Ještě mnohem více chvály ale sbírá Vince Vaughn, jenž si po delší době komediální rovinu neskutečně užívá, krade si pro sebe každou scénu a v roli puberťačky prostě válí. Z čehož mám já osobně hodně velkou radost. Tohle zkrátka vypadá na správný mix hororu s černou komedií a zatraceně krvavou zábavu, která je čas od času potřeba.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace