Kritiky.cz > Recenze knih > Jak vytvořit efektní papírové květy

Jak vytvořit efektní papírové květy

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Dlouhé zim­ní veče­ry plné mlhy pří­mo vybí­ze­jí k ukrá­ce­ní dlou­hé chví­le pomo­cí ruč­ních pra­cí. Tím spí­še letoš­ní rok, kdy jsme nuce­ni okol­nost­mi trá­vit čas pře­váž­ně doma. Nemůžeme navště­vo­vat přá­te­le, kul­tur­ní akce a tra­dič­ní před­vá­noč­ní setká­ní jsou také s otaz­ní­kem. Zbývá nám tak více času, kte­rý může­me sami sobě a svým koníč­kům. Pro ty, kte­ří hol­du­jí ruč­ním pra­cím a mají v této oblas­ti už něja­ké zku­še­nos­ti je urče­na kni­ha Dity Váňové Papírové deko­ra­ce.

Ač nazvá­na jako deko­ra­ce více by jí slu­šel název Květy z papí­ru, pro­to­že drti­vá vět­ši­na návo­dů uka­zu­je prá­vě to, jak si vyro­bit deko­ra­ce z papí­ro­vých kvě­tin růz­ných dru­hů a tva­rů. Spojuje je pou­ze pou­ži­tý mate­ri­ál.

Už obál­ka kni­hy dává tušit, že pro začá­teč­ní­ky tato kni­ha roz­hod­ně nebu­de a je potře­ba mít něco odpra­co­vá­no, abys­te moh­li pod­le těch­to návo­dů tvo­řit. V kni­ze najde­te dva­náct návo­dů na výro­bu deko­ra­tiv­ních před­mě­tů z papí­ru počí­na­je dor­tem z kra­bi­ček, přes vánoč­ní hvězdu až po kyti­ci s čoko­lá­do­vým kvě­tem. V úvo­du autor­ka zmi­ňu­je potřeb­né nástro­je a pou­ži­té dru­hy papí­ru. A teď se už může­te pus­tit do samot­né tvor­by.

Návody jsou podrob­né, vypsa­né po jed­not­li­vých bodech a úvod kaž­dé kapi­to­ly obsa­hu­je mate­ri­ál, kte­rý bude­te potře­bo­vat. V závě­ru kni­hy jsou vlo­že­ny i šab­lo­ny pro jed­not­li­vé výrob­ky, kte­ré je bohu­žel nut­no pro kaž­dé pou­ži­tí bohu­žel na kopí­r­ce zvět­šit, pro­to­že ve vět­ši­ně pří­pa­dů jsou v jiném měřít­ku než 1:1. Se zvět­še­ním v pomě­ru 1:2 si kopír­ka vět­ši­nou pora­dí, ale co 1,5? Je ško­da, že kni­ha neob­sa­hu­je reál­né veli­kos­ti a je potře­ba dal­ší mani­pu­la­ce. Každý doma nedis­po­nu­je kopír­kou a čas­to by sta­či­lo šab­lo­ny jen obkres­lit…

To je však snad jedi­ná výt­ka, pro­to­že jinak je kni­ha napsá­na sro­zu­mi­tel­ně, pře­hled­ně a foto­gra­fie doku­men­tu­jí­cí postup výmluv­né a v dosta­teč­ném množ­ství.

Autorka uvá­dí, že kni­ha obsa­hu­je návo­dy pře­de­vším na výro­bu dár­ků a sna­ží se je zpra­co­vat tak, aby žily dále i po pře­dá­ní obda­ro­va­né­mu a nesta­ly se jed­no­rá­zo­vým zbo­žím, kte­ré po slav­nos­tí pří­le­ži­tos­ti upad­ne v zapo­mně­ní. Tento účel pre­zen­to­va­né výrob­ky ve vět­ši­ně pří­pa­dů urči­tě spl­ní, pro­to­že, až sní­te pra­lin­ku nejme­no­va­né znač­ky, kvě­ty budou váš byt zdo­bit i nadá­le. A napří­klad kyti­ce z kvě­tů prys­kyř­ní­ku může smě­le kon­ku­ro­vat své živé před­lo­ze. A trvan­li­vos­tí ji dokon­ce urči­tě před­čí.

Pokud máte rádi prá­ci s papí­rem a hle­dá­te dal­ší nové nápa­dy pro jeho uži­tí, Papírové deko­ra­ce jsou tou správ­nou vol­bou. A mož­ná poslou­ží i jako tip na dárek pod stro­me­ček.

  • Název kni­hy               Papírové deko­ra­ce
  • Autor                          Dita Váňová
  • Nakladatelství                        Grada
  • Místo vydá­ní              Praha
  • Rok vydá­ní                 2020
  • Vydání (1., 2. atd.)     1.
  • Počet stran                  80
  • ISBN/EAN                978-80-271-2430-5

Foto: Grada Publishing, a.s.


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,36050 s | počet dotazů: 280 | paměť: 72023 KB. | 19.04.2024 - 13:05:54