Deník princezny 2: Všimli jste si, že královnu Claris namluvily dvě různé dabérky?

Deník princezny 2: Královské povinnosti je druhým – a zároveň posledním pokračováním úspěšného rodinného filmu. Jistě si vzpomenete na dívku jménem Mia, kterou na škole nikdo neměl rád, měla husté kudrnaté vlasy i obočí, neuměla se chovat a ani oblékat.

To se ale změnilo s tím, když se objevila její babička, královna Claris. Ve druhém díle už Mia zvládá svou princeznovskou roli, musí se ale poprat se zákonem, který vyžaduje, aby se ještě před korunovací princezna vdala. Podlehne Mia? Nebo se postaví zákonu?

Královna měla dvě dabérky

Pokud patříte mezi fanoušky takových filmů, jistě vám je děj velmi dobře známý, stejně jako jeho konec. Víte ale, že královna Claris v češtině mluvila a zpívala rozdílnými hlasy? Co se týče mluveného projevu, dabovala jej Dana Syslová. Pokud se královna rozhodla ve filmu zpívat, pak paní Syslovou nahradila Vlasta Peterková. Všimli jste si toho během filmu?

Druhou zajímavostí je, že stejně dopadla i služebná Brigitte.

  • Mluvené slovo měla na starosti Kateřina Březinová,
  • Zpěv Alena Průchová.

Původně se mělo natáčet v Praze. Nakonec k tomu nedošlo

Film Deník princezny a Deník princezny 2: Královské povinnosti se měl natáčet v Praze, k čemuž bohužel nedošlo. Nicméně lákadlem pro lidské oko mohou být šperky, které byly ve filmu použity. Není to totiž žádná bižuterie. Šperky jsou pravé, proto se vždy během natáčení „ ochomýtal“ na place někdo z ochranky. Vzpomenete si, který ze všech šperků by teoreticky mohl mít nejvyšší hodnotu? Ten nejdražší měla na sobě sama královna Claris na svatbě.

Julie Andrews dubléra nepotřebovala a s chutí se i sklouzla

Zábavnou vložkou filmu je moment, kdy princezna Mia spolu se svými přáteli a dalšími princeznami, pořádá pyžamovou party. Během těchto záběrů se v hale paláce objeví velká skluzavka, po níž se jezdí na matracích. Možná si říkáte, že je to velká zábava pro děti, ale herečka Julie Andrews, která ztvárnila královnu, k tomu nepotřebovala žádný záskok a skluzavku sjela na matraci sama.

Režisér a celá jeho nejbližší rodina ve filmu

Ve filmu se objevilo opravdu velké množství herců a hereckého komparzu. Zejména pak na plesech, korunovacích, nebo svatbách. Režisérem tohoto filmu je Garry Marschall, který se nebál do snímku obsadit opravdu širokou rodinu.

Nebude překvapením, že jeho dcera Kathleen hraje pomocnici a pravou ruku královny, a to Charlotte. Režisérovu manželku jste mohli zaznamenat roli Lady Jerome. Další dcera, Lori, ztvárnila roli učitelky. To ale není vše, ve snímku se objeví i syn Scott, neteř a dvě vnoučata.

U filmu se určitě odreagujete i pobavíte souběžně. Film je starý již 16 let, ale stále je se na co koukat.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu