Vyšlo nové album Petra Linharta

Rubrika:  Novinky, publikováno: 17.11.2020

V pondělí 16. listopadu vyšlo páté album písničkáře Petra Linharta, které nese název Nezvěstní. Jeho protagonista na desku zařadil jedenáct nových písní, tradičně inspirovaných krajinou a příběhy jejích obyvatel. Provede nás Kafkovou Siřemí, připomene zapomenuté osudy těch, kteří v saském pohraničí těžili uran pro sovětskou jadernou bombu, vydá se přes české Lourdy v Polici nad Metují kolem umírajícího špitálu na konci města. A podél křížků u silnic v místech, kde duše odešly z tohoto světa, nás dovede až k poslední stopě v bílé pláni a k otázce, která se vine celým albem – Kam odcházejí naši drazí nezvěstní?

Petra Linharta na albu doprovázejí Josef Štěpánek (kytary, oktávová mandolína, lap steel), Jan Steinsdörfer (klavír, klávesy), Jan Lstibůrek (baskytara, moog, kontrabas) a Martin Novák (bicí, perkuse, zvonkohra), v písních Johanngeorgenstadt, Dušičky na E48 a Oči Viléma Pellyho navíc hostuje zpěvačka Marie Puttnerová.

Petr Linhart působil v kapele Listy (1979–81) i slavné skupině Járy Ježka Čp. 8 (1982-85) a v následujícím roce posílil skupinu, z níž později vznikly Majerovy brzdové tabulky. Po roce 2000 vystupuje především sólově, v duu s Josefem Štěpánkem a dalšími hudebníky. Texty jeho alb obsahují náměty ze společné česko-německé historie a legend z česko-německého pomezí. Zatím natočil pět sólovek Sudéta (2007), Autobus do Podbořan (2010), Rozhledna (2015), Milostné vzpomínky na Čp. 8 (2018) a Nezvěstní (2020), za alba Sudéta a Rozhledna byl nominován na žánrovou cenu Anděl.

red

(Navštíveno 68krát, z toho 1krát dnes)
0
 

Hodnocení k článku

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Tagy



Související články