Hlavní obsah

Nová alba: AC/DC, Pekař, Vašo Patejdl a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australané AC/DC dali dohromady tu nejklasičtější možnou sestavu a nahráli novinku. Pekař dal dokupy novou desku a novinku nahrál také. Vašo Patejdl zase poprvé sestavil celé vánoční album. Na světě jsou i aktuální počiny Palomy Faith či Miroslava Palečka.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

AC/DC: Power Up

Australská skupina AC/DC se oklepala ze smrti svého kytaristy Malcolma Younga a v té nejklasičtější možné sestavě natočila nový počin. Pohybuje se na něm v hardrockovém ranku tak, jak to činila dosud. Ctí svůj styl i zvuk.

Foto: Sony Music

Nové album

Pekař: První kapelní

Písničkář Pekař vydává již své třetí album, které pojmenoval První kapelní. Jeho název vyplynul ze skutečnosti, že jde o první desku se skupinou v novém složení za zády. Pekař přináší příjemné písničky, které navazují na jeho předešlou tvorbu.

Foto: Warner Music

Nové album

Vašo Patejdl: Moje československé Vianoce

Člen slovenské kapely Elán Vašo Patejdl natočil své první sólové vánoční album. Jsou na něm písně i hosté z České republiky i Slovenska, proto dostalo federativní rozměr a také název. Skladby na ně shromažďoval po celou svou kariéru.

Foto: Warner Music

Nové album

Paloma Faith: Infinite Things

I na svém novém albu spojuje britská zpěvačka Paloma Faith několik hudebních žánrů. Pohybuje se na rozhraní popu, r’n’b, soulu i jazzu. Jde o její páté album, je na něm třináct skladeb, na nichž se podílela i autorsky.

Foto: Sony Music

Nové album

Miroslav Paleček: Písně domova (Pocta Jaroslavu Seifertovi)

Akustický kytarista Miroslav Paleček se na albu zhudebněných básní nositele Nobelovy ceny Jaroslava Seiferta pustil cestou částečné elektrifikace. Přizval hosty na klávesy, harmoniku, housle, trubku, flétnu i smyčcové kvarteto. Nástroje nahrál a zaranžoval kytarista Pavel Fořt.

Foto: Supraphon

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám