Kvóty #9. „Zastupuju lidi, kteří mají pocit, že nejsou důležití,“ říká první pirátská senátorka

S novopečenou senátorkou Adélou Šípovou jsme hovořily o bariérách, které ženám brání vstupovat do politiky, i o lidech zklamaných polistopadovým vývojem v Česku. 

Ve svých čtyřiceti letech se Adéla Šípová stala nejmladší senátorkou v české historii. Překvapení voleb, žena, která v politickém klání porazila zkušené matadory, jako jsou Jiří Dienstbier mladší nebo Petr Bendl, se ve volbách zaměřila na lidi na okraji. Pocity opuštění, zklamání nebo deziluze, se kterými se během více než půlroční kontaktní kampaně setkávala, prý chápe. „Kdybych řešila, jak uplatím nájem, taky bych se nezajímala o politiku,“ vysvětluje advokátka Šípová. V novém dílu podcastu Kvóty jsme se přímo u ní v advokátní kanceláři bavily o dvojích směnách žen, o vztahu osobního a politického i o způsobu, jak si ve vyhrocené kampani udržet morální integritu.

Všechny díly podcastu Kvóty si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na Spotify, Apple Podcasts, PlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Alarm je finančně závislý na podpoře čtenářů. Pokud se vám líbí naše podcasty nebo rádi čtete Alarm a chtěli byste ho finančně podpořit, můžete tak učinit v naší dlouhodobé kampani.

 

Čtěte dále