Molavcová září štěstím! Strejčkův obrat v boji s krutým osudem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Molavcová září štěstím! Strejčkův obrat v boji s krutým osudem

Alfred Strejček se Štěpánem Rakem v pořadu Cesty víry Vivat Comenius.
Alfred Strejček se Štěpánem Rakem v pořadu Cesty víry Vivat Comenius. (Česká televize)

Osmasedmdesátiletý herec se pomalu ale jistě opět vrací zpátky do aktivního života. I když je na vozíku a končetiny má stále částečně ochrnuté, je opět plný chuti do života a milované práce. Před kamerami České televize se nyní objevil v  literárně-hudební projektu složeného z textů Jana Amose Komenského.

„Mluvit o Komenském je pro mě vzpomínat a mluvit o posledních čtyřiceti letech mého života. To znamená o půlce mého života. O té druhé půlce, kterou vzdor svému současnému onemocnění pokládám za tu daleko šťastnější půlku života, právě pro setkání s Janem Ámosem," aktuálně promluvil Alfred Strejček v pořadu Cesty víry, kterému v roce 2018 zákeřný virus obrátil život doslova naruby. „Byl jsem si zaběhat jako obyčejně. V noci přišly bolesti a ráno jsem nebyl schopen pohybu,“ okomentoval  před časem nečekaný atak nemoci životní partner Jitky Molavcové (70). 

Vondráčková balí kufry a vrací se do Česka! A manžela Molavcové po roce a půl pustí z nemocnice!

Video se připravuje ...

Nemoc se nazývá Guillain-Barré syndrom a v Česku jí trpí zhruba sto pacientů. Jde o vzácné zánětlivé onemocnění, které postihuje nervovou soustavu. Především periferní nervy vycházející z míchy. Postižení nervů a jejich obalů má za následek těžký výpadek jejich funkce, ztrátu pohyblivosti i citlivosti v postiženém úseku.

Nemoc má tendenci postupovat odzdola nahoru, a tak ochrnutí dolních končetin přechází v poruchu citlivosti kůže trupu a míří stále výš. Člověk může ochrnout na všechny čtyři končetiny a největším ohrožením je riziko udušení kvůli ochrnutí bránice a mezižeberních svalů.

Sedmdesátnice Molavcová i přes riziko pomáhá. A partner Bílé měl nehodu

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.