Praha - Brno: 6 skladeb pro sólové violoncello + vizuální doprovod z Planetária

FESTIVAL BRIKCIUS - 9. ročník cyklu koncertů komorní hudby v Praze (1. - 30. listopad 2020)
Zadavatel: www.brikcius.com | 17.11.2020 | Kultura, hudba, divadlo
Festival Brikcius 2020 - https://www.Brikcius.com/Festival

 

Jste zváni na FESTIVAL BRIKCIUS - 9. ročník cyklu koncertů komorní hudby v Praze (1. - 30. listopad 2020):

 

https://www.Youtube.com/FrantisekBrikcius

 

- Streaming záznamu z koncertu PRAHA - BRNO: 6 SOUDOBÝCH SKLADEB PRO VIOLONCELLO SÓLO s vizuálním doprovodem z Planetária Praha se koná ve čtvrtek 19. listopadu 2020, od 20:00 hodin. Český violoncellista František Brikcius představí díla renomovaných skladatelů z Prahy a Brna (Luboš Fišer, Petr Hejný, Jan Jirásek, Irena Kosíková, Jiří Matys a Miloš Štědroň). Uslyšíte Fantasii a Rondo (1982) od skladatele Jiřího Matyse, Kovovou sonátu (1983) od violoncellisty, výtvarníka a skladatele Petra Hejného, Dilema (1987) od filmového skladatele Jana Jiráska, Sonatu (1987) od hudebního a filmového skladatele Luboše Fišera, Tance krále Leara (1995) od brněnského hudebního skladatele Miloše Štědroně a Stopy (2004) od české skladatelky a varhanice Ireny Kosíkové. Záznam z koncertu, který se konal pod záštitou Václava Havla, ve spolupráci s Národní knihovnou a za podpory Nadace Charty 77, Nadace OSA a Nadace ČHF byl vydán na CD. Celý program byl následně uveden v rámci "Brikcius Cello Tour" v České republice, Belgii, Bulharsku, Francii, Itálii, Rusku, Rakousku a Velké Británii. Večer probíhá ve spolupráci se Štefánikovou hvězdárnou. Vstupné dobrovolné.

 

Závěrečné uvedení mezinárodního virtuálního projektu MUSICAL SOLIDARITY / COVID-19 se koná ve čtvrtek 26. listopadu 2020, od 20:00 hodin, pod záštitou Italského kulturního institutu v Praze. The Musical Solidarity Project / Covid-19 - #VirtualVerdiChoir je iniciován a produkován italsko-izraelskou sopranistkou Nofar Yacobi. Opět via https://www.Youtube.com/FrantisekBrikcius .


Více informací na webových stránkách https://www.Brikcius.com/Festival .

 

Odkazy:
https://www.Brikcius.com/Festival
https://FestivalBrikcius.eventbrite.com

https://www.FaceBook.com/FestivalBrikcius
https://www.Twitter.com/Brikcius
https://www.Youtube.com/FrantisekBrikcius
https://Instagram.com/Brikcius
https://www.paypal.me/Brikcius

FESTIVAL BRIKCIUS 2020
FESTIVAL BRIKCIUS 2020
Témata: festival, Praha, Brno, violoncello, koncert, planetarium, Prague, Festival Brikcius, František Brikcius, projekce | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

www.brikcius.com

Kontaktní osoba: MgA. František Brikcius
press@Brikcius.com
Obrázek uživatele press