Koukalová promluvila o dopingu. Její alter ego po něm sáhne v Sestřičkách

Gabriela Koukalová inspirovala scenáristy seriálu Sestřičky. Biatlonistku hraje Amélie Pokorná.

Sestřičky (25): Doping

Inspirovala scenáristy seriálu Sestřičky, teď se bývalá biatlonová hvězda bude dívat na to, jak její seriálové alter ego sáhne po zakázaných látkách. Gabriela Koukalová nicméně šokuje: Děje se to i ve skutečnosti a nic se nezmění.

Seriálovou postavu biatlonistky Andy vystavěli scenáristé Sestřiček podle Gabriely Koukalové. Teď jí ale do příběhu vepsali něco, proti čemu celou kariéru bojovala. Doping. Koukalovou však nenamíchli. Česká biatlonová královna totiž přiznala, že scénář není vzdálený realitě.

„Děje se to, ale já jsem se s tím u nás díkybohu nesetkala. Mně se v životě nestalo, že by mi někdo něco nabídl. U nás to ale nebylo zdaleka o takových penězích jako ve světě. Ve chvíli, kdy se v tom točí velké peníze a velcí sponzoři, je to asi o něčem jiném,“ uvedla pro pořad Showtime na CNN Prima NEWS Koukalová.

„V Rusku jsou ale i juniorská mistrovství světa, kde jde o peníze, a tam se bohužel dopuje. A myslím si, že v tom jedou junioři i dorost. Nevěřím, že to může vymizet. Když sleduji dění na Mezinárodním olympijském výboru, vidím, že kdo posílá nejvíc peněz, tomu to nejvíc prochází. Sportovci, kteří dopují v Rusku, nemají úměrné tresty,“ přiblížila Koukalová.

Když sleduji dění na Mezinárodním olympijském výboru, vidím, že kdo posílá nejvíc peněz, tomu to nejvíc prochází.

„Nám ještě od Soči neposlali olympijskou medaili – měly jsme být s holkami třetí ve štafetě. Bylo prokazatelné, že to nebylo v pořádku, a už to je spousta let. Pořád nám nikdo nic nepředal. Je zřejmé, kdo udával krok,“ povzdechla si biatlonistka, která vrcholový sport už definitivně pověsila na hřebík a našla si novou disciplínu. Od listopadu moderuje na Primě společenský pořad Showtime a zase sklízí uznání.

Po zakázaných anabolikách sáhla seriálová biatlonistka v podání herečky Amélie Pokorné ze strachu z neúspěchu, v touze po uznání a také z lásky ke klukovi, který ji k dopingu přivedl. Je zamilovaná a v 15 letech má pocit, že to s ní ten kluk myslí dobře. „My holky jsme v tomhle někdy blbé. Já jsem sice nikdy nic takového neprovedla, ale kvůli klukovi jsem třeba několikrát měnila názory,“ svěřila se představitelka Andy.

Koukalová přiznala, že za život provedla několik hloupostí

I když se Koukalová netají tím, že za svůj život provedla několik hloupostí, do hledáčku antidopingové komise ji dostala její pověstná roztržitost. „Stopku v závodění můžete dostat i ve chvíli, kdy třeba jenom špatně vyplníte dopingový formulář. Sportovec musí každý den hlásit, kde je v jakou hodinu k zastižení. Dvakrát se mi stalo, že jsem změnila plány, jela jsem třeba nakoupit a nebyla jsem tam, kde jsem měla být. Kdybych to udělala třikrát v jednom roce, taky bych měla stopku. S tím mělo dost lidí problém, zvlášť takových impulzivních, jako jsem já,“ řekla Koukalová.

„Nezávodím už pět let, možná se to posunulo, ale v době, kdy jsem závodila, se testovalo na jednu nebo dvě látky. Takže tam byla teoretická šance, že se na doping nepřijde,“ dodala Koukalová.

Kam až nechá podvod s anaboliky zajít „seriálová Koukalová“? Sledujte ve středu v seriálu Sestřičky ve 20:15 na Primě!

Tagy: