Když není kam jít, pusťte si Mišíka: Vladimír Mišík etc… 2 - 1980/2020

18. listopad 2020

Druhé sólové alba Vladimíra Mišíka, na kterém je mimo jiné také jeho největší hit Variace na renesanční téma, mezi lidmi známý dle úvodních slov „Láska je jako Večernice“.

Variace na renesanční téma se po 40 letech od svého původního vydání vrací v reedici. Album vychází s remasterovaným zvukem a luxusním obalem na vinylu i na CD rozšířeném o bonusovou nahrávku.

Deska, známá mezi příznivci legendy českého bigbítu jako jeho „dvojka“, sklidila ve své době nadšené reakce a mezi jeho devíti skladbami je několik, které patří mezi nejznámější Mišíkovy písně. Některé z nich má zpěvák dokonce na repertoáru dodnes.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.