O víkendu padla v Brně první klapka k novému romantickému filmu Přání Ježíškovi. Bartoška tam sice dojel, avšak místo na plac putoval rovnou do špitálu!

„Jiří Bartoška se podrobil v nemocnici v Brně standardní operaci slepého střeva, která proběhla bez komplikací, a v současné době je v rekonvalescenci,“ potvrdil Blesku producent filmu Adam Dvořák. Po nedělní operaci byl herec na oddělení JIP.

Už během úterka ho ale měli podle informací Blesku převézt na standardní pokoj. „Dokonce už žertuje se sestřičkami!“ prozradil zdroj z Fakultní nemocnice Brno. Celý štáb filmu v čele s herci Richardem Krajčem (43) a Hanou Vagnerovou (37) mu dokonce poslal zdravici do nemocnice. Jejich »Přání Ježíškovi« je jediné – aby byl Barťák zdráv!

VIDEO: Jiří Bartoška: Poledňákové jsem předělal scénář Líbáš jako Bůh!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška: Poledňákové jsem předělal scénář Líbáš jako Bůh! Kateřina Štíchová

Ale protože natáčení nepočká, produkce za něho musela narychlo sehnat náhradu. „Postava, kterou měl Jiří ve filmu ztvárnit, hraje s Evou Holubovou. Probírali jsme obsazení tedy i s ní a tu hned napadl Jaroslav Dušek,“ řekl Blesku producent Dvořák s tím, že Dušek už má za sebou první natáčecí den. Bartoška tak už podruhé přišel kvůli zdraví o roli.

V právě reprízovaném seriálu ČT Já, Mattoni měl ztvárnit titulního hrdinu v pozdějším věku. Krátce po natáčení (stihl natočit asi pět obrazů) onemocněl rakovinou mízních uzlin a ihned nastoupil úspěšnou léčbu. V seriálu ho tehdy musel nahradit Alois Švehlík (81). I když se teď jedná »pouze« o slepé střevo a Bartoškovi je lépe, do natáčení filmu se už nevrátí.

Romantická komedie Přání Ježíškovi se dostane k divákům o příštích Vánocích. Jednu z hlavních rolí, rozhlasového moderátora Mikuláše, který vychovává sám malého synka, představuje Richard Krajčo (43).

„Film přinese spletenec několika příběhů, které se mohou stát kdykoliv a komukoliv z nás. Příběhy se v určitém bodě protnou a ve finále mohou přinést divákovi snad i pocit jisté blaženosti,“ řekl Blesku Krajčo. Režie se zhostila Marta Ferencová (47), která debutovala na plátně pohádkou Řachanda. Režírovala také komediální hity Všechno nebo nic (2017) či Příliš osobní známost (2020).

VIDEO: Jiří Bartoška o výběru oceněných pro MFF KV: Podle čeho vybírá?

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška o výběru oceněných pro MFF KV: Podle čeho vybírá? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
31 fotografií