Hlavní obsah

Liberec - Aich/Dob 3:0Volejbalisté liberecké Dukly vybojovali postup v Poháru CEV

Liberečtí volejbalisté vybojovali postup do osmifinále Poháru CEV. Dukla po úterní prohře 2:3 porazila v dnešní odvetě rakouský tým Aich/Dob 3:0 a v dalším kole se utká s běloruským celkem Stroitel Minsk.

Článek

Oba zápasy se hrály kvůli koronaviru po dohodě klubů v hale rakouského celku. Liberec dovedli k postupové výhře 25:21, 25:19 a 25:18 za hodinu a čtvrt čtrnácti body Slovák Šimon Krajčovič a třináctibodový zkušený univerzál Jan Štokr.

Dukla v prvním setu dlouho prohrávala. Za stavu 14:16 ale vývoj otočila a od té doby měla zápas pod kontrolou. Druhý set začal na podání pětibodovou šňůrou Tomáš Kriško a ukončil ranami ze servisu Štokr. I ve třetí sadě si český tým od začátku udržoval náskok a hned první mečbol proměnil úspěšným dvojblokem.

Dukla zůstala v Poháru CEV jako jediný český tým. Brno a České Budějovice se kvůli komplikacím s koronavirem ze soutěže odhlásily.

Odvetné utkání 1. kola Poháru CEV volejbalistů v Bleiburgu (Rakousko):
Dukla Liberec - Aich/Dob 3:0 (21, 19, 18)
Nejvíce bodů: Krajčovič 14, Štokr 13, Šulista 8 - De Souza a Landfahrer po 10, Formela 8. První zápas 2:3, postupuje Liberec.

Reklama