Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nový seriál Hvězdy nad hlavou: Polívka, Kostková a Fialová nazují holínky. Bude to nová Slunečná?

Herci seriálu Hvězdy nad hlavou museli absolvovat trénink jízdy na koni.
Zdroj: Se svolením TV Prima
+ Dalších 10 fotografií
novinka
Seriálu Hvězdy nad hlavou právě padla poslední klapka a TV Prima už ho pomalu chystá do vysílání na příští rok. Statkáře hraje Bolek Polívka (71), který se i sám v životě dost pohyboval u koní, takže je zkušeným koňařem. Nadějná stepařka a herečka s nelehkým osudem Kateřina Fialová (23) si pak zahraje jeho dceru. Plejáda dalších hvězd jako Alena Mihulová (55), Petr Nárožný (82) nebo Mirek Táborský (61) se předvede v seriálu s laskavým humorem i životními příběhy.

Alena Mihulová a Bolek Polívka se příští rok společně vrátí na obrazovku v seriálu televize Prima Hvězdy nad hlavou V šestnácti dílech je uvidíme ve venkovském prostředí a u koní, kde je Bolek Polívka skoro jako doma. "Mám tři koně. Jeden má měsíční slepotu, tak jsme ho dali známým a vozí děti a je takový indiánský kůň Appaloosa. Pak mám ještě strakatýho a jednoho černýho s bílou hvězdičkou na čele, ale teď jsem dlouho nejezdil, protože jsem prodělal boreliózu. Snad se ještě do sedla vrátím," doufá Bolek Polívka.

Seriál se povedl dotočit navzdory všem opatřením. Herci museli po celou dobu dodržovat přísná pravidla. I tak byli na place svědomití, a to nejen ve svých seriálových rolích. "Seriál se nám povedlo dotočit i přes nepříznivé podmínky, které nyní panují, hlavně díky zavedeným hygienickým opatřením, zodpovědnosti a profesionalitě všech zúčastněných," řekla Lucia Kršáková z TV Prima.

Tereza Kostková se rozhoduje mezi dvěma muži

Hlavní hrdinkou seriálu Hvězdy nad hlavou je veterinářka Lucie Boučková v podání Terezy Kostkové Lucie na malebné vesnici zachraňuje nejen zvířata, ale často i lidské osudy. Sama je jednoho dne postavena před volbu, kdy se musí správně rozhodnout mezi dvěma muži, aby našla pravou lásku a zajistila šťastnou budoucnost pro sebe a svého syna Filipa (Filip Antonio). Oni dva osudoví muži jsou bývalý manžel, umělec Jiří Bouček (Roman Vojtek), který se potýká se vztahem s mladou holkou Táňou (Kateřina Marie Fialová), a architekt Jan Veselý (Roman Zach).

Právě vztahovými propletenci, ale i prostředím, v němž se odehrává, připomíná nový seriál Hvězdy nad hlavou seriálový hit TV Prima Slunečná

Těžký osud Polívkovy filmové dcery

Filmovou dcerou Bolka Polívky se stala herečka Kateřina Marie Fialová Těžko se jí natáčení ukončovalo, protože si to podle svých slov moc užívala. Všichni jí budou chybět. "Mám na natáčení krásné vzpomínky, krásné zážitky. Je mi líto, že už to končí," prozradila Fialová. Ta si zahrála třeba i v Ordinaci v růžové zahradě

A osud k ní nebyl zrovna spravedlivý, protože když bylo Kateřině Marii Fialové šestnáct let, přišla o oba rodiče. Její příběh zpracovali dokumentaristé v sérii 13. komnata České televize. Kromě herectví je nadějnou tanečnicí a mistryní ve stepu. Dokonce získala hned několik titulů – dvanáctkrát v Čechách, třikrát v Evropě a čtyřikrát ve světě.

Polívka i Fialová hrají v seriálu Hvězdy nad hlavou sami sebe

Její seriálová postava v novince Hvězdy nad hlavou se tolik neliší od skutečnosti. Táňa Prokešová, jak postavu tvůrci pojmenovali, je bezprostřední dívka, která jde do všeho po hlavě a s cílem něčeho dosáhnout. A hlavně, miluje Jirku. To vše je zdrojem nekončících problémů a komplikací. Také musí pracovat na rodinném statku a i to Kateřinu přivedlo před nejrůznější herecké výzvy.

Její otec Jindřich Prokeš (Bolek Polívka) je bývalý starosta a statkář, který miluje svou rodinu. Ani tady nešli scenáristé daleko od pravdy. Kromě svých hereckých kolegů tentokrát pochválil taky syna Vladimíra Polívku v seriálu Polda "Mně se tam Vladimír líbí. I David Matásek je skvělý. Tvoří takovou dobrou dvojku. S Vladimírem se často vídáváme, má domek v Olšanech a my tam taky bydlíme, tak si to říkáme. Rád chválím, a to nejen své děti," vzpomněl si po natáčení seriálu Bolek Polívka v rozhovoru.

Hvězdy nad hlavou budou plné českých hvězd

Seriál Hvězdy nad hlavou by měl být plný laskavého humoru a nadhledu. V dalších rolích uvidíte například Petra Nárožného, Pavla Zedníčka, Václava Koptu, Jitku Smutnou, Veroniku Žilkovou nebo Oldřicha Vlacha

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy