BK MLADÁ BOLESLAV

Vzhůru do Zlína. Vrátí se Bruslaři na vítěznou vlnu?

19. 11. 2020
Autor: Vojtěch Tůma
M l. B o l. - Restart Tipsport extraligy uvítali dvěma výhrami, teď za sebou ale mladoboleslavští hokejisté táhnou sérii tří porážek v řadě. Všechny byly těsné, o gól, dvakrát si družina trenérů Rulíka a Patery odnesla alespoň bod. Bylo tomu tak i v úterý proti Spartě. Vyrovnané střetnutí muselo, stejně jako o dva dny dříve zápas s Libercem, rozhodnout prodloužení, v němž byli úspěšnější Pražané. Další utkání mají Bruslaři na programu v pátek 20. listopadu, poprvé v sezoně se postaví Zlínu, který je na tom v tabulce o pět bodů a tří příčky hůře. Fandit opět můžete u přímého přenosu internetové televize Hokejka TV, na Stadionu Luďka Čajky padne úvodní vhazování v 17:30.

U Beranů by mohlo být i lépe, z devíti utkání získali zatím jen osm bodů

V dnešní době je poměrně neobvyklé, aby tým vstupoval do nové sezony s téměř stejným kádrem, s jakým končil tu předchozí. Přesně to je ale případ hokejového Zlína. Jedinou novou tváří se stal devatenáctiletý obránce Jiří Suhrada, který se do svého mateřského klubu vrátil po dvouletém působení v nejvyšší finské soutěži juniorů. Berani udrželi drtivou většinu mužstva pohromadě. Nové smlouvy si vysloužili třeba Jakub Šlahař, Antonín Honejsek nebo Zdeněk Okál, kteří v minulém ročníku vytvořili nejproduktivnější lajnu PSG.

„S Tondou se známe od dětských let, jsme dobří kamarádi a v posledních dvou letech hrajeme v jednom útoku. Jsem rád, že podepsal i Zdeněk a pevně věřím, že naše výkony dokážeme společně posunout ještě výše," okomentoval situaci Šlahař, o něhož se během léta enormně zajímaly i další extraligové kluby. Zlín naopak přišel o dva zahraniční tahouny. Šikovný francouzský reprezentant Valentin Claireaux odešel do Pardubic, zkušeného lotyšského zadáka Ralfse Freibergse zlákala nabídka brněnské Komety.

„Měli jsme značný zájem, aby oba setrvali v našem klubu. Oběma jsme nabídli kvalitní smlouvu, kterou bohužel odmítli. Jejich rozhodnutí respektujeme, v naší situaci a možnostech nemůžeme konkurovat bohatším týmům z extraligy," uvedl bývalý generální manažer a jednatel klubu Martin Hosták. Třiapadesátiletý rodák z Hradce Králové opustil Berany na konci června po vzájemné dohodě s majiteli. Když jsem do klubu přišel, byla tam po mých předchůdcích obrovská ekonomická díra, kterou se nám podařilo nějakým způsobem zcelit. Na to jsem pyšný, ale zpětně bych asi řešil jinak vztahy s některými lidmi," řekl k odchodu Hosták, který se vrátil na pozici experta v České televizi.


Zlín sice nevstoupil do sezony ideálně, ale loňský případ, kdy prohrál hned devět z prvních jedenácti utkání, se neopakoval. Premiérové tři body získali svěřenci trenéra Roberta Svobody ve čtvrtém kole na ledě Pardubic. Po návratu nejvyšší hokejové soutěže si s Dynamem poradili znovu a zvládli i moravské derby proti Olomouci. V posledních dvou kolech ale ševci nezískali ani bod. Rozjetému Třinci podlehli 2:5 a v úterý padli také s Litvínovem. Porážce 0:1 nezabránil ani skvělý výkon Libora Kašíka, který pochytal třiačtyřicet střel.

Prohry o gól jsou vždycky nejhorší, ale můžeme těžit z toho, že jsme hráli dobře z defenzivy, góly jsme nedostali. Když přidáme góly v ofenzivě, můžeme být v dalších zápasech úspěšní," řekl pro klubový web soupeře Bruslařů jeden ze statisticky nejlepších brankářů dosavadního průběhu sezony. Páteční duel bude opět speciální pro útočníka Davida Šťastného, který přestoupil do města automobilů právě ze Zlína. „Začal jsem tam extraligovou kariéru, mám tam super kamarády. Škoda, že tentokrát nebudou v hledišti fanoušci, ale vždycky se těším na kluky a jejich legrácky," prohlásil boleslavský střelec v rozhovoru pro deník Právo. Prosadí se znovu?

Sestavy z posledního utkání

PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Řezníček, Nosek (C), Ferenc, Novotný, Suhrada, Gazda, Hamrlík – Köhler, Herman, Ondráček – Šlahař, Honejsek, Okál (A) – Kubiš (A), Sedláček, Karafiát – Václavek, Pšurný, Dobiáš

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Šidlík, Ševc (C), Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Klikorka – Lunter, Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, Zbořil (A), Cienciala – Flynn, Najman, Kousal – Strnad, Bičevskis, Stránský

Statistiky

Stadion Luďka Čajky | 20. 11. 2020 17:30

PSG Berani Zlín 19. kolo BK Mladá Boleslav
10. místo, 8 bodů umístění 7. místo, 13 bodů
18:25 skóre 24:23
4:1 (Olomouc) nejvyšší výhra 5:2 (České Budějovice)
2:5 (Třinec) nejvyšší prohra 2:4 (Plzeň)
2 utkání bez vstřeleného gólu 0
1 utkání bez inkasovaných gólů 0
13,79 % využití přesilových her 11,11 %
4 góly v přesilových hrách 4
88,57 % ubráněná oslabení 76,32 %
0 góly v oslabeních 0
Antonín Honejsek, 7 bodů nejproduktivnější hráč Radim Zohorna, 9 bodů
Bedřich Köhler, 4 branky nejlepší střelec David Šťastný, 6 branek
Antonín Honejsek, 5 asistencí nejlepší nahrávač Radim Zohorna, 5 asistencí
Jiří Ondráček, +4 nejlepší hráč v +/- Radim Zohorna, +7
Štěpán Fryšara,
Jakub Ferenc, oba -6
nejhorší hráč v +/- David Cienciala, -4
Pavel Kubiš, 14 minut nejtrestanější hráč Martin Pláněk, 40 minut
Dalibor Řezníček, 23 bodů Radegast index Radim Zohorna, 19 bodů
Libor Kašík 94,09 %
Daniel Huf 88,89 %
úspěšnost brankářů Gašper Krošelj 89,09 %
Jan Růžička 87,78 %
Libor Kašík 2,12
Daniel Huf 4,00
průměr inkasovaných gólů na zápas Gašper Krošelj 2,40
Jan Růžička 2,69