Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Střelba v Líském, po které zůstal v postýlce živý novorozenec: Starosta nafotil charitativní kalendář

Autor: chal - 
19. listopadu 2020
11:02

V posledních týdnech se jeho jméno bohužel objevilo v médiích v souvislosti s tragédií. Starosta středočeské obce Líský, kde po střelbě zemřeli tři členové jedné rodiny, je ale známý především jako fotograf. Mimo jiné je autorem kalendáře se snímky různých osobností v jejich domovech, jehož výtěžek jde na dobrou věc.

Líský je malá obec na Kladensku, kde žije kolem 100 obyvatel. V sobotu 7. listopadu se vesnice dostala do povědomí mnoha lidí z celé České republiky. Bohužel ne v souvislosti s něčím pozitivním, na zahradě jednoho z tamních rodinných domů došlo k tragédii. Po střelbě tam zemřeli tři lidé.

Tragická událost obyvatele Líského sebrala. „Jsme obec, která má sto obyvatel, všichni se tady známe. Kristina byla hrozně fajn ženská. Chodila na brigády, cvičila s dětmi na taneční soutěže. Fakt si to nezasloužila, víc k tomu říct nejde,“ řekl o jedné z obětí střelby starosta Štěpán Hon.

Video  Tragédie v Líském  - Blesk: Václav Burian
Video se připravuje ...

Ačkoliv si veřejnost nyní jeho jméno zřejmě spojuje především s obcí proslavenou rodinným neštěstím, Štěpán Hon je také uznávaný fotograf. Věnuje se reportážní a dokumentární fotografii a v minulosti jeho snímky několikrát skončily na předních příčkách různých kategorií v soutěži Czech Press Photo.

Mimo to se Štěpán Hon také věnuje charitativní práci. Od roku 2016 pravidelně tvoří kalendář pro organizaci Cesta domů, která pomáhá nevyléčitelně nemocným lidem. „Koupí charitativního kalendáře pomůžete Cestě domů splnit přání těžce nemocným lidem odejít v klidu, důstojně a v blízkosti své rodiny,“ vysvětluje organizace na stránkách charitativnikalendar.cz, kde si lze kalendář pořídit.

V kalendáři pojmenovaném DOMA 2021 Štěpán Hon na 12 fotografiích zachytil různé české osobnosti v přirozeném prostředí jejich domovů. Projektu se zúčastnil například Bolek Polívka se synem Vladimírem, Barbora Hrzánová a Radek Holub nebo Martha Issová s Davidem Ondříčkem.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání