Dnes Pátek - zatazeno 18°C
Zítra Sobota - jasno 22°C
Pátek 29. 3. 2024
Svátek má Taťána
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Lidé ve velkém objednávají mazlíčky do pražských salonů pro zvířata
Ilustrační foto: archiv

Lidé ve velkém objednávají mazlíčky do pražských salonů pro zvířata

Lidé v posledních dnech ve velkém objednávají své zvířecí mazlíčky do salonů. Vyplývá to z ankety ČTK mezi pražskými salony pro zvířata. Vláda svým pondělním usnesením od včerejška povolila fungování provozoven poskytujících službu úpravy a stříhání psů a koček. Provozovatelé uvádějí, že dbají na přísná bezpečnostní a hygienická pravidla a lidem nedovolují přítomnost u úpravy psů.

Provozovatelé salonů se informaci o možnosti znovuotevření dozvěděli v pondělí. Podle majitele psího salonu a spa lázní DirtyDog (salon Darling) Martina Kuruce to byl „milý šok". Lidé od úterního poledne až do pozdních večerních hodin posílali převážně SMS s poptávkou objednání.

„Dnes od 08:00 se telefony ještě neuklidnily. Mám vytvořen pořadník podle toho, jak lidé volali v době uzavření salonu, nebo měli v této době termín objednaní. Ti mají přednost," doplnil.

Zákazníky v DirtyDog podle Kuruce do salonu nyní nepouštějí. Psy přebírají a vracejí u dveří. Samozřejmostí jsou podle Kuruce roušky a dezinfekce nástrojů i celého salonu.

Do salonu DogTown začali lidé psy objednávat hned po zveřejnění informace o obnovení provozu. „Dodržujeme zvýšená hygienická opatření. Nedoporučujeme přítomnost páníčka během úpravy psa a vyžadujeme nošení roušek při návštěvě našeho obchodu a salonu," uvedla za provoz Hana Pleštilová.

Majitelka Psího salonu Tlapka Kateřina Brabcová se o uvolnění opatření dozvěděla v pondělí večer od známých. „Poté, co jsem své zákazníky informovala o tom, že se mohou opět dostavit se svými mazlíčky, začali všichni naráz psát a volat kvůli objednávce," řekla. Dodala, že nedovoluje přítomnost majitelů psů u úpravy a dbá na pravidelnou dezinfekci salonu.

„O znovuotevření salonů jsem se dozvěděla díky vláknu střihačů na facebooku. Informace od vlády absolutně nepronikají a neseznamuje s nimi nikoho," uvedla majitelka psího salonu Champion Petra Richterová.

Telefon s objednávkami zákazníků podle ní od úterního večera neutichá a má už zaplněné termíny na tři týdny. Ani ona majitele psů do provozovny k úpravě nyní nepouští.

Salony pro psy a kočky se zařadily mezi další výjimky z vládních opatření, která v současné době platí. Ze služeb mohou dále fungovat například kamenictví, pohřební služby, zámečnictví, autoservisy, odtahy vozidel nebo prádelny a čistírny.

Už na jaře, když kabinet začal uvolňovat opatření proti šíření koronaviru, se salony pro zvířata mohly otevřít v první rozvolňovací vlně, spolu s provozovnami řemeslníků.


Autor: ČTK
Další články
Nahoru