Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Záchranáři v Kroměříži ošetřovali muže: Když mu otrnulo, popadl dva nože a vrhl se na ně!

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Václav Burian)
Autor: chal - 
19. listopadu 2020
11:12

Místo vděku za poskytnutí pomoci se záchranáři z Kroměříže dočkali nadávek, vyhrůžek smrtí, a dokonce i útoku nožem! Agresorem byl opilý 35letý muž, kterému zavolali sanitku na ubytovnu.

Práce záchranářů je stresující sama o sobě. Na místo se snaží dostat co nejdřív, za volantem musí občas riskovat, a když dorazí na místo, nezřídka jde o život. Zpravidla ovšem o život pacienta, a ne o jejich vlastní. Náplní jejich práce je pomáhání ostatním lidem, je proto šokující, když se na výjezdech setkají s jinou reakcí než s vděkem. Tak jako v tomto případě.

Velmi nepříjemný zážitek za sebou mají záchranáři z Kroměříže. V úterý dopoledne je do jedné z tamních ubytoven zavolali spolubydlící 35letého muže. Dotyčný měl náhlé zdravotní komplikace, záchranáři proto po příjezdu na místo muže naložili do sanitky a poskytli mu prvotní ošetření. „Když se však probral, začal být agresivní, fyzicky napadal osádku a křičel, že všechny podřeže a zabije,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Po chvíli se ukázalo, že rozhodně nešlo o opilecké vytahování nějakého násosky. Agresivní muž totiž ze sanitky odešel a odběhl do kuchyňky v ubytovně, kde se vyzbrojil dvěma kuchyňskými noži! Pak se vrátil k sanitce, kde začal noži ohrožovat lékaře. „Rozběhl se k němu se slovy, že ho zabije, že ho podřeže,“ popsala mluvčí šokující chování muže, kterému lékař pomohl. Chudák doktor se dal ze strachu o život na útěk. 

Když pacient nemohl utíkajícího doktora dohonit, nůž po něm alespoň hodil. Pak upadl na zem, a tak ho mohli záchranáři zpacifikovat a zadržet až do příjezdu policistů. Opilec ve vyhrožování zabitím nepřestal ani před nimi.

Policisté navrhli dotyčného umístit do vazby. „Muži za tuto trestnou činnost hrozí až pětileté vězení,“ uzavřela Simona Kyšnerová.

oliiiii3 ( 20. listopadu 2020 09:04 )

Měli mu dá obuškem přes tu držku, a přestal by být agresivní. Ožralec hnusný

jaramila ( 19. listopadu 2020 14:18 )

Záchranáři mu měli dát pořádně po tlamě, hajzl si nezaslouží slušné zacházení

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání