Za Sazku se postavila řada českých sportovců | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Za Sazku se postavila řada českých sportovců

 (SAZKA)

Svoboda, Verner, Knapková, nebo také Kateřina Neumannová. To je jen malá ukázka známých českých sportovců, kteří veřejně vyjádřili podporu společnosti Sazka. Přidali se tak k několika stovkám tisíc Čechů protestujících proti zvýšení daně z loterií.

V Poslanecké sněmovně se už dnes začne řešit návrh na zvýšení loterní daně z 35 % na 55 %. Pokud projde, znamenalo by to konec Sazky, jak ji známe. Skončí stírací losy, v ohrožení bude oblíbená Sportka, na vzestupu naopak bude tvrdý hazard a český vrcholový i mládežnický sport přijde o miliardy.

Statisíce lidí i sportovci

Kvůli závažnosti situace spustila Sazka iniciativu #zasazku, do které se hromadně zapojují jak fanoušci loterií a losů, tak i známé osobnosti. Na internetových stránkách zasazku.cz už loterní společnosti vyjádřilo podporu přes 350 000 Čechů.

Protože je Sazka dlouhodobým partnerem českého vrcholového a mládežnického sportu, v řadách podporovatelů nechybí ani naši sportovci. Například lyžařka Kateřina Neumannová, plavkyně Simona Kubová (rozená Baumrtová), sportovní střelec David Kostelecký, motocyklový závodník Karel Abraham, atletka Šárka Kašpárková, skifařka Miroslava Knapková -Topinková nebo krasobruslaři Tomáš Verner a Eliška a Michal Březinovi.

Sazku podpořil i David Svoboda

Zvýšení loterní daně odmítá i David Svoboda. „Sport u nás i v zahraničí prožívá největší krizi, jakou pamatujeme. A přestože celý český sportovní průmysl balancuje nad propastí a potřebuje pomoc, vláda se chystá udělat pravý opak. Poslanci budou brzy hlasovat o navýšení daní z loterií z 35 % na 55 %, což zásadně ohrožuje Sazku, klíčového partnera českého sportu. Ve hře jsou miliardy korun na sport dětí, mládeže, ale i pro reprezentaci. Podpořte se mnou Sazku, díky které už naší prarodiče vždycky přispívali českému sportu,“ vyzývá veřejnost olympijský vítěz z Londýna v moderním pětiboji.

 Klikněte a připojte se k iniciativě #zasazku!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.