Romana Barboříková
19. listopadu 2020 • 13:40

Černý bude závodit se Štybarem, podepsal v Deceuninck-Quick Step

Autor: Romana Barboříková, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítěz etapy na letošním Giru d´Italia Josef Černý bude od příštího roku závodit za tým Deceuninck-Quick Step, kde je v současné době i další Čech Zdeněk Štybar. Spekulace belgického listu Het Nieuwsblad se potvrdily. Smlouvu má podepsanou na následující sezonu. „Jsem moc šťastný, že budu jezdit za jeden z nejlepších týmů v pelotonu. Myslím, že dokážu přispět k jejich slavnému 'vláčku' a pracovat vepředu,“ neskrývá nadšení 27letý cyklista.



Český cyklista Josef Černý, který letos zažil nejlepší sezonu své kariéry, bude v příštím roce jezdit za jeden z nejlepších světových týmů. Informace belgického tisku, že manažer týmu Patrick Lefevere uskutečnil první přestup, se potvrdily.

„Jsem moc šťastný, že budu jezdit za jeden z nejlepších týmů v pelotonu. Myslím, že dokážu přispět k jejich slavnému 'vláčku' a pracovat vepředu, pokud bude potřeba. Také jsem ukázal, že se dokážu předvést sám, když mám dobré nohy,“ připomněl Černý na týmovém webu své vítězství v 19. etapě Gira d'Italia. „Už se těším, až se se všemi brzy potkám a budeme plánovat novou sezonu,“ dodal držitel českého mistrovského double z roku 2018.

Tým Deceuninck-Quick Step je spíše klasikářský celek, což by Černému, který tento typ závodů jezdil už v týmu CCC, kde pomáhal Gregu van Avermaetovi, mohlo sedět. Navíc byl hodně vidět i na posledních závodech Grand Tour, především zásluhou Juliana Alaphilippa, Sama Bennetta (Tour de France) a Joaa Almeidy (Giro).

„Už jsme sice měli na rok 2021 silný tým, ale když se naskytla možnost získat Josefa, nechtěli jsme ji promarnit. Je to silný a pracovitý jezdec, jenž je dobrý do skupiny i sám na sebe. Dokázal to svým působivým etapovým vítězstvím na Giru nebo výsledky v celkovém pořadí etapových závodů,“ poukázal šéf týmu Deceuninck-Quick Step Patrick Lefevre na letošní druhá místa Černého na závodech Potiou-Charentes a Kolem Murcie. „Dodá našemu týmu dynamiku a jsme nadšeni, že bude příští rok u nás,“ doplnil.

Černý se do kategorie World Tour dostal v roce 2019, kdy přišel do týmu CCC. V polské stáji mu letos končila smlouva, navíc tento celek po sezoně končí, a tak si musel úspěšný Čech hledat nové angažmá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud