InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nemocnice České Budějovice pozastavuje činnost odběrného místa na covid-19 na letišti v Plané

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Počet vyšetření, na která posílají pacienty hygienici či lékaři s podezřením na covid, poklesl natolik, že lze od soboty 21. listopadu pozastavit činnost odběrného místa, které se nachází v areálu Jihočeského letiště České Budějovice v Plané u Českých Budějovic.



„Odběrná místa českobudějovické nemocnice na covid-19 mají aktuálně objednací dobu do druhého dne. Jejich vytížení v posledním týdnu kleslo na třetinu až polovinu. Z tohoto důvodu pozastavujeme činnost odběrného místa na letišti v Plané u Českých Budějovic, které bude naposledy v provozu v pátek 20. listopadu," uvedl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek. Odběrné místo pro automobily bude do konce listopadu v režimu stand-by připravené na opětovnou rychlou aktivaci v případě nárůstu počtu indikovaných osob.

Nadále zůstává v činnosti hlavní odběrné místo pro pěší na hlavním parkovišti Nemocnice České Budějovice, které je v provozu ve všední dny od 9 do 14 hodin.

„I nadále průběžně sledujeme obsazenost odběrných míst a v případě prodlužování termínů reagujeme navýšením kapacity odběrů," doplnil Michal Šnorek.

Vyšetření na covid-19 provádí českobudějovická nemocnice pouze osobám s platnou žádankou od lékaře nebo hygienické služby a to po předchozím objednání pomocí objednávkového systému dostupného na www.nemcb.cz.

V jižních Čechách se v současné době mohou samoplátci nechat testovat v odběrových místech všech jihočeských nemocnic s výjimkou českobudějovické, která testuje pouze indikované případy. Laboratoře SYNLAB provozují v Českých Budějovicích aktuálně dvě odběrová pracoviště pro odběry na vyšetření přímého průkazu infekce SARS-CoV-2. V nedávno otevřeném mobilním odběrovém pracovišti v českobudějovické Vrbenské ulici mohou na odběr dorazit jak pacienti indikovaní lékařem, tak samoplátci. Objednat se musí v obou případech předem, a to v novém online rezervačním systému na webu www.synlab.cz/covid-19. Odběrové pracoviště v ulici U Tří lvů přijímá pouze samoplátce a pro rezervaci na odběr zde slouží telefonní linka +420 731 595 088. Synlab testuje také v Českém Krumlově. Laboratoř Nextclinics testuje samoplátce i indikované osoby ve stanu u hlavního vchodu do areálu výstaviště v Husově ulici. Odběry jsou prováděny bez předchozího objednání od pondělí do čtvrtka vždy od 8 do 14 hodin. Nemocnice České Budějovice testuje před hlavním vstupem do nemocnice a v pátek naposledy z automobilů v areálu letiště v Plané. Na obě místa je nutné se předem objednat, v provozu jsou ve všední dny vždy od 9 do 14 hodin. Objednávkový systém je dostupný na https://www.nemcb.cz/.

V Táboře je pro samoplátce i indikované případy k dispozici také odběrové místo drive in Covid-19 u Čápova dvora. Objednávkový systém tohoto odběrového místa je dostupný na https://klt-tabor.ml-software.cz/ . Celkem je nyní v regionu 14 odběrových míst.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace