Domy s pečovatelskou službou se mění na seniorské byty
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Z důvodu transformace sociálních služeb domy s pečovatelskou službou změnily charakter na seniorské byty. Změnu schválila rada města. Jedná se o bydlení pro seniory v objektech Švermova 2099/16, Kosmonautů 2020/14 a 2021/16. Město Litoměřice spravuje celkem 84 seniorských bytů.

V seniorských bytech je nájemcům poskytováno zvýhodněné nájemné, jehož výše je stanovena rozhodnutím rady města pro určité období. „V seniorských bytech není poskytována pečovatelská služba. Tu si může žadatel zajistit na základě soukromé dohody s poskytovatelem služby,“ uvedla vedoucí oddělení sociální péče a komunitního plánování Městského úřadu Litoměřice Ivana Aksenowá.

Radní též schválili pravidla pro přidělování seniorských bytů, která jsou zveřejněna na webových stránkách města. Na rozdíl od domů s pečovatelskou službou se pro přidělení seniorského bytu posuzuje sociální situace, nikoliv zdravotní stav žadatele. Pro stávající obyvatele bytů se nic nemění. V případě zájmu žádosti přijímá a bližší informace podá Ivana Aksenowá na telefonním čísle 416 916 128 nebo emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru