Jeden stoupák za druhým, napadané listí, sluníčko a spousta dřiny na trati, to byl letošní krosový Segment Cup Jasénky v Hlučíně, který se konal formou časovky.

Pořadatelé připravili 8,2 km dlouhou a opravdu výživnou trať s převýšením 235 m, a jak již název napovídá, tak bylo na trati pět segmentů, na kterých účastníci užívající aplikaci Strava mohli bojovat o cenné „Korunky“.

Start časovky byl v Hlučíně, kde se vybíhalo po dvojicích a s časovým odstupem tak, aby byla splněna platná nařízení. Hned po startu následoval první segment, a tím byl kopec do Bobrovníků dlouhý 1,7 km s převýšením 80 m. Po absolvování prvního kopce následoval seběh z Bobrovníků do chatové osady a zde byl opět další segment, a to pouze 175 m dlouhý, ale za to prudký stoupák s převýšením 45 m.

Po zdolání tohoto segmentu se opět sbíhalo do Kravího dolu k řece Opavě, kde byla otočka a hned výběh dalšího a nejnáročnějšího segmentu zpět do Bobrovníků o délce 700 m s převýšením 80 m. Po absolvování kopce a krátké rovinky v Bobrovnickém lese byl další sešup, a to až do osady Jasénky, kde se závodníci vydali po cyklostezce směr Hlučín, kde byl poslední stoupací a nejméně náročný segmet o délce 1,3 km s převýšením 30 m.

Jakmile závodníci doběhli do Hlučína, čekal na ně poslední „sprinterský“ 300 m dlouhý segment v podobě rovinky! Poté se trať uličkami Hlučína vrátila zpět do cíle. Profil trati byl prostě jako na houpačce a v tom spočívala náročnost celého závodu, který všichni z 35 účastníků zdárně dokončili! Mezi muži byl suverénní Jirka Pytlík MK Seitl (31:26), druhý skončil místní borec Petr Polášek (36:31) a těsně za ním byl Standa Najvert Kilpi racing team (36:38).

Mezi ženami se překvapení nekonalo a zlato brala Petra Pastorová MK Seitl (37:36), stříbrnou příčku obsadila Hlučínská běžecká ikona Market Kašná BK Ludgeřovice (40:14) a bronzová skončila Elen Šimonová X-Trail Orlová (42:03). Holky tak zopakovaly pořadí z jarního charitativního běhu pro Marečka, který se rovněž běžel Bobrovnickým lesem. Každý z účastníků musel makat na 100%, protože nevěděl, jak běží ostatní a výsledky byly zveřejněny až večer na webu! Vyhlášení a předání cen bude na Zimním běhu Hlučínem, pokud to situace dovolí!

Výsledky